Facebook работи по тайна инициатива с кодово наименование Project Libra

...
Facebook работи по тайна инициатива с кодово наименование Project Libra
Коментари Харесай

Facebook прави платежна система с криптовалута

Фейсбук работи по загадка самодейност с кодово название " Project Libra " за създаване на платежна система, основана на криптовалута. Разработката продължава към този момент повече от година, заяви Wall Street Journal в петък.

Гигантът в обществените медии има намерение да вкара цифрова валута, която повече от 1.5 милиарда консуматори могат да си трансферират един на различен и да харчат във Фейсбук и други уеб страници, оповестява вестникът.

Компанията на Марк Зукърбърг е водила диалози с " десетки финансови компании и онлайн търговци ", защото се стреми да набере към 1 милиарда $ вложения и да притегли сътрудници, които да оказват помощ за стартирането на системата, съгласно информация на хора, осведомени с въпроса.

Социалната мрежа ухажва Visa, MasterCard и платежния оператор First Data, съгласно изданието. Тя също по този начин се е обърнала към компании и приложения за електронна търговия по отношение на приемането на валутата и вложението в плана, привличайки ги с вероятността за нулеви такси за обработка на карти.

Фейсбук възнамерява да поддържа своята виртуална валута с доларови запаси, с цел да стабилизира цената ѝ и да я направи по-малко волатилна от Bitcoin и други криптовалути. Въвеждането на " stablecoin " (това са валути, подкрепени от някакъв актив) може също да бъде отговор на възходящите опасения за неприкосновеността на персоналния живот и сигурността на потребителите, защото криптовалутите оферират анонимност и сигурност.

Съществуват обаче опасности, защото и до момента има случаи на корист, кражба и загуба на портфейли от криптовалути.
Компанията също по този начин работи по виртуално логване, което потребителите биха могли да употребяват, с цел да вършат покупки в други уеб страници, сходно на опцията в този момент с регистрацията от Фейсбук да се влиза и в други уеб сайтове.

Също по този начин обществената мрежа обмисля да заплаща на потребителите с такава виртуална валута, с цел да гледат реклами, да се ангажират с друго наличие или да пазарят на платформата ѝ.

Bloomberg и Ню Йорк Таймс преди този момент са уведомили, че Фейсбук създава цифрова валута, с цел да разреши на потребителите на WhatsApp да си трансферират пари.

Източник: economic.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР