Facebook приключи проблемната си седмица със съобщение - Facebook Inc.,

...
Facebook приключи проблемната си седмица със съобщение - Facebook Inc.,
Коментари Харесай

Facebook не е изключение: Кои известни компании също промениха своите имена?

Фейсбук завърши проблематичната си седмица със известие - Фейсбук Inc., притежател на обществената мрежа, както и на Instagram, WhatsApp и други приложения,. Както съобщи основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг в своя блог, съществуващата марка " не може да показа всичко, което вършим през днешния ден, да не приказваме за бъдещето ", и би трябвало да се промени.

Докато се приготвяме за тази смяна, ето един взор към други компании, претърпели ребрандиране в близкото минало. Обзорът прави „ Firstpost “.

Гугъл стана Alphabet

През 2015 година най-голямата интернет търсачка в света, чиято стойност по това време надхвърляше 400 милиарда $, разгласи, че трансформира името си на Alphabet - софтуерен конгломерат. Лари Пейдж, някогашният основен изпълнителен шеф, обяснявайки този ход, съобщи: " Alphabet е най-много цялост от компании. " Той изясни още, че новата конструкция ще помогне на компанията да усъвършенства " прозрачността и надзора " на своите дейности.

Dunkin Donuts към този момент е единствено Dunkin`
 Зукърбърг: Онези, които нападат Фейсбук, рисуват подправена картина Зукърбърг: Онези, които нападат Фейсбук, рисуват подправена картина
Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че последните обвинявания против колоса на обществените медии са опит да с...

В Съединените щати Dunkin` Donuts е институция от 1950 година насам. През септември 2018 година обаче американската компания отстрани " Donuts " от името и логото си. Главният изпълнителен шеф на Dunkin` Brands съобщи, че смяната в питателните привички е довела до смяната. За тези, които се чудят дали компанията към момента предлага понички - да, те са в менюто и веригата продава милиарди от тях всяка година.

Burbn стана Instagram

Първоначално създателите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригер нарекоха приложението за шерване на фотоси Burbn с акцент върху шерването на местоположението, печеленето на точки по време на чекиране и шерването на фотоси след събития за потребителите на iPhone. Приложението обаче се провали заради няколко комплицирани функционалности. След това то беше поправено и най-после се прероди като Instagram с акцент върху аспекта на шерването на фотоси.

Odeo се трансформира в Twitter

Историята споделя, че някогашният чиновник на Гугъл Еван Уилямс имал стартъп, наименуван Odeo. Това трябвало да бъде платформа за подкастинг. Еван помолил приятеля си, различен някогашен гугълски чиновник на име Биз Стоун, да се причисли към него.
 Фейсбук: Представя се изкривена картина на нашата компания Фейсбук: Представя се изкривена картина на нашата компания
Ръководството на американската компания Фейсбук счита, че има съгласуван опит за оклеветяването ѝ. Това съобщи през вчерашния ден основният изпълнит...

Когато Apple започва iTunes и направи платформата за подкастинг на Odeo неуместна, Еван, Биз и един чиновник на Odeo на име Джак Дорси решили да основат нещо, наречено Twitter. И на 21 март 2006 година Дорси изпраща първия туит, който гласи: " Just setting up my twttr ".

Relentless се трансформира в Amazon

Знаете ли, че когато напишете " www.relentless.com, ", това ви препраща към уеб страницата на Amazon? Това е по този начин, тъй като Безос в началото е мислел да назова своята онлайн компания Relentless. Той към момента има името на домейна, което пренасочва към неговия колос в електронната търговия.

AuctionWeb стана eBay

Днес eBay улеснява продажбите от консуматори към консуматори и от бизнеси към консуматори посредством своя уеб страница. Той е учреден през 1995 година от Пиер Омидиар и в началото се назовава AuctionWeb. През септември 1997 година компанията е прекръстена на eBay по името на Echo Bay Technology Group, консултантската компания на Омидиар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР