Facebook обяви, че планира да промени алгоритъма си, за да

...
Facebook обяви, че планира да промени алгоритъма си, за да
Коментари Харесай

Facebook ще показва повече публикации от приятели, отколкото новини

Facebook разгласи, че възнамерява да промени логаритъма си, с цел да разпространява в по-голяма степен наличието от приятелите и фамилиите на потребителите за сметка на това от издатели и търговски марки. В позиция, оповестена на 11 януари, основният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг декларира, че задачата на компанията към този момент ще бъде не да покрива " обвързваното наличие " на 2 милиарда консуматори на Фейсбук, а да даде приоритет на значими обществени взаимоотношения, които са от изгода за тях.

" Ние създадохме Фейсбук, с цел да помогнем на хората да останат свързани, даже когато са надалеч един от различен и да дадем опция потребителите да имат непрекъсната връзка с хората , които са от голяма важност за тях. Но в последно време получихме противоположна информация от нашата общественост, че обществените известия с бизнес наличие и медиите изтласкват персоналните моменти на заден план”, написа Зукърбърг.

Това ще бъде тектонична смяна за логаритъма на Фейсбук, който е издигнат по този начин, че да дава приоритет на ангажираността и монополизиране на вниманието на потребителите над съвсем всички други съображения . Това оказа помощ компанията да осъществя големи доходи, като предходната година тя завоюва към 34 милиарда $. От друга страна обаче, тази тактика провокира остра рецензия, че по този метод платформата поддържа заблуждаващо наличие. Тази рецензия стана още по-яростна след изборите в Съединени американски щати през 2016 година, в които Фейсбук се оказа от решаващо значение за сполучливата акция на Доналд Тръмп. По време на акцията подкрепени от Русия източници сътвориха наличие, достигащо над 126 милиона консуматори, огромна част от което в интерес на Тръмп.

Затова в последното си изявленив Зукърбърг е безапелационен, че потребителите на Фейсбук би трябвало да чакат по-малко наличие от компании, търговски марки и медии и в допълнение такова от другари, семейство и групи по ползи. Фактори като броя на хората, които реагират, разясняват или споделят изявления, към този момент ще бъдат по-малко значими. Промените са част от редизайн на Фейсбук, който цели да се усилят " смислените взаимоотношения " и да се понижи " пасивната консумация на нискокачествено наличие - даже в случай че в кратковременен проект някои от индикаторите ни за ангажираност намалеят ".

Промяната ще удари съществено някои издатели, изключително тези, които се занимават с видеосъдържание. Фейсбук непрекъснато понижава обсега на фирмите в новинарските излъчвания през последната година и тази наклонност евентуално ще се задълбочи. Това също по този начин значи, че времето и средствата, които фирмите са изхарчили до момента, с цел да изградят своето наличие в обществената мрежа, може да се окажат напразни.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР