Facebook купи старпът, който ще помогне на социалната мрежа да

...
Facebook купи старпът, който ще помогне на социалната мрежа да
Коментари Харесай

Facebook влиза в битка с интернет пиратството чрез нова сделка

Facebook купи старпът, който ще помогне на обществената мрежа да се оправи с консуматори, публикуващи пиратски видеоклипове или друго наличие, написа Recode.

Фирмата се назовава Source3 и създава технология за разкриване на интелектуална благосъстоятелност, която е била споделена в уеб пространството без позволение.

Компанията на Зукърбърг придобива както технологията, по този начин и част от екипа зад Source3, която разгласи договорката на своя уебсайт.

Говорител на Фейсбук отхвърли да разяснява изискванията по съглашението, въпреки и да стана ясно, че Source3 е набрала 4 милиона $ рисков капитал.

Най-голямата обществена мрежа неведнъж се е сблъсквала с пиратско наличие в предишното. Преди две години компанията разгласи за първи път опцията " Rights Manager ". Това е технология за разкриване и унищожаване на клипове, споделени от хора, които нямат права върху видеото. YouTube също предлага сходна алтернатива, само че по-усъвършенствана. Тя се назовава Content ID.

Предвид придобиването на Source3 е ясно, че Фейсбук към момента не е създала до дъно технологията си за ръководство на права. В последна сметка упоритостта на компанията е да предлага професионално снимани видеоклипове, заради което заплаща на издателства и кино студия, с цел да създават материали особено за обществената мрежа.

А основателите на видеоклипове няма да желаят да продължат да дават на Фейсбук творбите си, в случай че хората елементарно могат да ги откраднат и да се възползват от тях, показва коментар на изданието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР