Facebook истерията относно Стратегията на децата няма начин да не

...
Facebook истерията относно Стратегията на децата няма начин да не
Коментари Харесай

Стратегическите грешки в превода!

Facebook нервността по отношение на Стратегията на децата няма метод да не е най-малко стигнала до вас. Не за друго, а тъй като ползвате Фейсбук – другояче има метод.
Да си дойдем на думата обаче – тактиката, не децата. Да не си намерения някой, че нещо доста сме се загрижили за децата – тактиката е значима, тактиката да не пристигна цяла Норвегия да ни вземе децата. Трябва да сме готови, строени, надъхани – тъй като Норвегия може да вземе със себе си и Дания, и Швеция, може и Исландия да викне!
Та към подготовката – в края на предходната седмица асоциация " Поход за фамилията " разгласява едни оферти по какъв начин тъкмо да реализираме фамилното благополучие. Тъй като по принцип се мисля за диалогичен, подходих отворено – дадох късмет и почнах да чета.
За да не си изкривявам душата, измежду предложенията има много рационални. Например намаляването на Данък добавена стойност за книги, учебници, медикаменти, храни. Също и данъчни облекчения за жилище и кола за многодетни деца, въпреки че имам чувството, че тъкмо борещите се с джендър възпитанието някак не са настроени позитивно тъкмо към многодетните фамилии поради постоянно срещания присъщ цвят на кожата на тези фамилии.
Почнах да ставам обаче недоверчив, като стигнах до по-лесните условия за правене на частни детски градини и учебни заведения и концепцията на общинско-държавно равнище да се дават платени ваучери за записване. Някак този модел ми мирише твърдо доста на влажни фантазии за времето на Партията – всички са равни, някои повече. Освен това има и едни правила за нерегламентирана държавна помощ в Европейски Съюз, от който сме част и ние - не може страната да дава пари на частен бранш и да го облагодетелства в икономическото му развиване по отношение на други браншове. Ако ще се вършат каквито и да е ваучери за държавна сметка, следва да се ползват за държавни институции, не частни. Иначе работата замязва на клиничните пътеки в опазването на здравето, които в този момент си вървят на воля по частните лечебни заведения и се вършат особено такива частни лечебни заведения, които да притеглят - да не употребявам по-цветущи думи, избрани клинични пътеки.
Не закъсня и боНбата (по-висока степен на бонбон) – предложение по отношение на насилието, което подухва на мисли, че в случай че биеш жена си или мъжа си, да няма дискриминация, че има и мощни дами, мъжки девойки по този начин да се каже, мигновено страната да те хваща за ушите и те изхвърля от вкъщи ти. Обаче в случай че няма кой да се грижи за бития, оставаш си у дома - да се грижиш за него, да му сменяш компресите, да го чешеш като го засърби под гипса. Замислих се дали ще се ползва поговорката за бития – обичай и така нататък, сещате се.
Все отново, отлично - от " Поход за фамилията " взеха решение да се уточнят какво тъкмо са имали поради със следния текст: " Промяна на законодателството и въвеждане на наложително извеждане и ограничение от вкъщи на насилника, а не на насиленото дете или различен член на фамилията, с изключение на в случаите, когато няма кой различен да се погрижи за почтените членове на фамилията ". Ставало въпрос за следното - при изведен принудител да се ограничи в допълнение извеждане на друго лице, с изключение на, когато няма кой да се грижи за него след извеждане на насилника. Например, 2 деца с татко, който пиянства и ги бие. След извеждане на насилника, децата няма по какъв начин да не се настанят на друго място. И трансформираха текста след забележката ми, с цел да е разбираемо какво желаят да кажат, като в този момент звучи по този начин: " Промяна на законодателството и въвеждане на наложително извеждане и ограничение от вкъщи на насилника, а не на насиленото дете или различен член на фамилията. Лицата жертва на принуждение не се извеждат, в случай че няма кой да се грижи за тях след извеждане на насилника ".
Но пък удовлетворение и разтапяща се деликатност провокира в душата ми предлагането аз като родител да съм преподавател по полова просветеност на детето си. Предвидено е и в случай че нещо аз не поназнайвам кой да ми каже – персоналният доктор. Съжалявам, при никакви условия не мисля, че мога да се приготвя да бъда преподавател - по същата логичност би могло с изключение на за секс, да изучавам детето си на български език и литература, математика, физика, химия, история, география, непознати езици - ще вземам брошури и готово, нали? И кучето като все гледа, би трябвало да е най-хубавият касапин...
Затова един съвет към предлагащите каквото и да е - добре го обмислете първо и още по-добре обмислете по какъв начин ще го кажете! За да има път за същински разговор!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР