Facebook и Instagram са двата най-известни продукта на компанията с

...
Facebook и Instagram са двата най-известни продукта на компанията с
Коментари Харесай

Променете маркетинг стратегията си преди Facebook & Instagram да са спрели

Фейсбук и Instagram са двата най-известни продукта на компанията с новото и претенциозно име - Мета. Марк Зукърбърг нееднократно е имал спор с управляващите в разнообразни страни. Социалната мрежа бе въвлечена в избора на Тръмп за президент, а малко по-рано и с референдума за Брекзит. Така, една сякаш занимателна обществена мрежа, която ни дава опция да гледаме по какъв начин порастват децата на приятелите, кой къде яде, или просто фотоси на сладки котенца, стана инструмент в ръцете на маркетинг организациите, който можеше да въздейства върху международната политика.

От Фейсбук и Instagram зависят хиляди дребни и огромни бизнеси, които доближават до своите консуматори точно посредством тези канали. Наскоро Марк Зукърбърг показа, че е подготвен да ограничи достъпа до своите обществени мрежи на консуматори от Европейски Съюз, поради редицата регулации, наложени му от Европейското законодателство. Какво ще се случи, в случай че обществените мрежи спрат да действат по метода, по  който сме привикнали? Отговор ни даде Александър Ненов - онлайн бизнесмен и притежател на цифрова организация Reshenia.com.

“Прекъсването на тези две услуги може да нанесе съществени вреди, за които родният бизнес не е квалифициран. Това ще ограничи достъпа на потребителите до мрежата и ще направи изцяло безсмислено рекламирането там, както и поддръжката на страници и профили. През 2013 година Facebook промени разпоредбите си без да предизвести никой и голям брой медии, които генерираха стотици хиляди консуматори всеки ден посредством страници в обществената мрежа, получиха сериозен удар и трафикът им падна с над 80%. Тогава задачата беше трафикът да се реализира посредством платена реклама  и безплатният обяд завърши. Вероятно обществените мрежи няма да спрат да действат, само че бизнесът към този момент усеща понижената им успеваемост.  Аз бих предложил на всеки сериозен бизнес да промени маркетинг тактиката си още през днешния ден, с цел да е подготвен за измененията в близко бъдеще ”.

Все още доста бизнеси влагат по-голямата част от бюджетите си в поддръжка на профили, основаване на страници в обществените мрежи, и несъмнено, в реклама. През последнните години успеваемостта на тези обществени канали понижава прогресивно, само че бизнесите просто усилват бюджетите си с вярата, че ще реализиран резултати, близки до предходните. Александър Ненов обаче има напълно различен метод - той предлага да се ориентираме към нещо доста по-устойчиво във времето - SEO.

“Оптимизацията за търсещи машини или SEO постоянно е работила и постоянно ще работи. В обществените мрежи е комфортно да се популяризират всевъзможни бизнеси еднодневки, само че в случай че имате сериозен бизнес, най-вече средства  би трябвало да инвестирате в оптимизация и несъмнено, Гугъл реклама. Имаме планове, по които работим от близо 15 години и резултатите им са прелестни единствено и само с помощта на оптимизацията и естествения метод, по който потребителите доближават до верните страници с артикули и услуги. Нещо повече - потребителите стават все по-рационални. А това ги прави по-осъзнати в техните покупки. Те вършат изследвания, търсят, съпоставят и взимат решението си по-информирани от потребителя отпреди 5 или 10 години. Време е бизнесите още веднъж да открият силата на SEO, която някак си бе засенчена от мимолетната популярност на социаланите мрежи. ”

Ненов показва терзанието си, че обществените мрежи са се трансформирали по-скоро в догонващи потребителските привички информационни канали, вместо те да образуват навиците.

Неотдавна от Гугъл споделиха, че навлизането на света в метавселените (тъй като те са  голям брой и паралелно съществуващи),  няма да  убие оптимизацията като развой. Дори в противен случай - метавселенният маркетинг ще даде нов небосвод за оптимизация и позициониране на уеб сайтове по оня леко ретро метод, който обаче е и най-логичния - основан на потребителското търсене. Точно противоположното на обществените мрежи, които  натрапчиво оферират артикули и услуги и въпреки и таргетирани, те опонират на главния стопански принцип за търсенето и предлагането.

“Аз не бих се тормозил дали една или друга обществена мрежа ще спре да съществува или не ”, споделя онлайн предприемачът. “Повече бих се тормозил дали онлайн бизнесът ми има уебсайт, дали той е първокласен, дали е добре усъвършенстван и до каква степен целият бизнес е подготвен да работи без значение от обществените мрежи ”.

“Ето това е верният въпрос, инспекторе ”, би споделил лекар Ланинг от “Аз роботът’’.

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР