Fabrizio Parisi е едно от най-актуалните имена на европейската хаус

...
Fabrizio Parisi е едно от най-актуалните имена на европейската хаус
Коментари Харесай

Сензацията Fabrizio Parisi отново покани българи за новото си парче – I Can Survive

Fabrizio Parisi е едно от най-актуалните имена на европейската хаус сцена и не инцидентно към този момент близо година води лично едночасово шоу по влиятелното Italia Radio 1 всяка седмица, дружно с имена като Benny Benassi,The Cube Guys, Federico Scavo, Luca Guerrieri, Flashmob, Gianluca Vacchi, а от няколко месеца сетовете му са част и от плейлиста на радио Ibiza. Когато става дума за вокъл хаус плановете му обаче, към този момент обичайно той търси диаманти в България.
I Can Survive е най-новата му колаборация, чиято аудио премиера беше на 5 септември и мигновено завладя родния радиоефир и всички онлайн платформи. Парчето го събира с двама български актьори, с които работи за пръв път.
Върху завладяващия хаус бийт Fabrizio работи дружно с едно от най-интересните феномени в българската електронната сцена – продуцентът The Editor. Зад псевдонима се крие мистериозен български саунд-дизайнер приключил най-престижното музикално висше учебно заведение – Бъркли Колидж, със компетентност „ Електронна музика и саунд дизайн “ и забъркан в доста планове на международно равнище.

Зад микрофона, като създател на текста и съавтор на музиката, застава надарената Veneta, която съумя единствено за няколко години да стане един от обичаните хаус вокали на огромните имена в сектора. В началото на 2019-а колосът Sony я видя и издаде нейната ария Feeling Good.
След 11 седмици подред на върха на българския еърплей чарт (и общо 49 седмици в Топ 10) с първата си колаборация с български глас – Sunbeams; оптималната ротация в MTV Dance към този момент тъкмо година на втория си план с български вокали – Aurora; и цялостен триумф на третия си опит с български привкус – Tell Me Right, която и сега е в челните десетки на доста европейски ранглисти, Fabrizio Parisi още веднъж дава поръчка за „ най-слушано “ клубно парче с I Can Survive.

Видеото към трака направи своята премиера преди часове. То е дело на True Story Production. Седем дни true story („ същинската история “) на един от режисьорите на компанията са запечатали най-красивите кътчета на Италия - Амалфи, Капри, Позитано, Соренто. Клипът се отличава с изчистен, чилаут сюжет на фона на най-хубавия фон – природата и носи чувство за постоянно слънце и горещите страсти.
За артистите:
Fabrizio Parisi е измежду най-актуалните имена на европейската хаус сцена с повече от 2500 празненства онлайн по целия свят, близо 51,5 милиона гледания в Youtube и 1,25 милиона стрийма в Spotify. Роден в Базел, Швейцария, в семейство на прочут италиански музикален управител и българка, той стартира да се занимава с пиано едвам на 6. В следствие овладява и барабаните, а при започване на 90-те се възпламенява по грамофоните и става DMC първенец на България през 1995 година Кариерата му се развива редом в Италия, България и Турция.
В края на 2017 година дружно с MiYan и националната певицата Гергана Димитрова – Белонога, пускат етно-хаус песента Sumbeams, която се трансформира в едно от най-ротираните части в топ клубове в Ибиса, Египет, Гърция, Ливан, Италия, България, Турция. Само за 15 дни след излизането си тракът заема второто място в Топ 100 на Shazam за България, първо място във всички вероятни радио и телевизионни ранглисти, както и влиза в топ 20 на чартове по целия свят – Египет, Израел, Турция, Гърция. Песента прекарва общо 49 седмици в топ 10 на формалния еърплей за България, като 11 от тях е на 1 място. Достига 38-мо място в формалния европейски Топ 100 чарт.

Близо година по-късно се завръща в България и с новия си лейбъл Hybrid Sound Record,съвместно с продуцента WahTony, основава етно-хаус хитa Aurora (отново с вокала на Белонога), които и до през днешния ден е на най-висока ротация в MTV Dance за Европа и Азия, и оглави безапелационно класациите още веднъж. През март 2019-та сплоти сили с най-големия лейбъл у нас – Virginia Records, и дружно с една от най-младите им изпълнителки – Ева Пармакова и WahTony, записват шлагера Tell Me Right, която половин година по-късно още е в Топ 10 на доста страни от Източна Европа, и също като Aurora е на най-висока ротация в MTV Dance.
The Editor
The Editor е продуцент на електронна музика. През 1996 година стартира да се занимава професионално с музика. Дипломира се в Бъркли със компетентност “Електронна музика и саунд дизайн ” Създава една от водещите композиции в паметната компилацията “Buddha Bar Classical-Chillharmonic ”, издадена от George V Records. Участва като саунд дизайнер в планове на Tracktion и Audio Kit Pro D1, където основава звуци и тембри за водещите им синтезатори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР