“Фабриката за клишета Холивуд всеки месец ни затрупва с епични

...
“Фабриката за клишета Холивуд всеки месец ни затрупва с епични
Коментари Харесай

Мамка му и хепи енд!

“Фабриката за клишета ” Холивуд всеки месец ни затрупва с епични филми, в които най-после постоянно побеждават положителните. Твърде постоянно обаче неприятните герои са надалеч по-запомнящи се и по-симпатични от лигавите рицари на положителното. Затова избрахме някои емблематични кино злодея, за които щяхме да се радваме, в случай че бяха развалили хепи енд-а.

Дарт Вейдър

“Кам уит ми, май ранг! ” – с тези думи на чист антистоичковски британски остарелият Вейдър се обърна към сина си Люк Скайуокър в опит да го притегли на страната на Тъмната мощ.

За страдание джедаят-инфантил със комплицирано име освен не извърши бащината повеля, само че и взе, че гътна баща си. Лапешка му работа! Дарт Вейдър несъмнено ни бе по-симпатичен – и с тежкото си дишане като на 60-годишен пушач на “Арда качак ”, и с пластамосавата си каска, която, апропо, се явява отлично средство срещу грип.

 Злодеят на Били Зейн от “Титаник ”

Въпросът, който си задавахме всички след прожекцията на кино лентата бе за какво преди фотосите Били Зейн не взе няколко урока по пукотевица с револвер от Таньо Киряков, та да бе целнал лигльото Леонардо Ди Каприо в десетката още преди корабът да потъне.

Така де – бам бам и айде! А не да се постанова Лео да зъзне няколко часа в океана като първокурсник в общежитие.

 

 

 

Терминатор 1

С ролята си на неприятния терминатор в първата част от поредицата Бате Арни ни накара да настръхнем от смут като Васко Кеца пред данъчен. Злият киборг от бъдещето обаче до толкоз хареса на феновете, че няколко години по-късно Арнолд трябваше да го изиграе отново – този път в ролята на добър терминатор… Върви по дяволите, Холивуд!

Агент Смит

 сътрудник Смит

“Един сътрудник Смит, два сътрудника Смит, три сътрудника Смит… ” – броеше си Нео преди да заспи.  С тази дребна шегичка, от “Терминатор ” отиваме към една друга холивудска поредност в основата на която е борбата сред машините и хората, а точно “Матрицата ”.

Трилогията на братята Уашовски (вече сестри) даде на киното един в действителност паметен изверг – компютърната стратегия с очила за петст’ин марки Агент Смит. И тук обаче от Холивуд пресолиха манджата, като разрешиха най-после да завоюват хората. В действителния живот е тъкмо противоположното, машината печели против индивида. Справка – шахматния компютър Deep Thought против Гари Каспаров.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР