Фабио Канаваро призна, че би приел работата в Наполи безплатно,

...
Фабио Канаваро призна, че би приел работата в Наполи безплатно,
Коментари Харесай

Фабио Канаваро се предложи: Бих тренирал Наполи и без заплата

Фабио Канаваро призна, че би приел работата в Наполи гратис, защото това е била негова фантазия, само че президентът Аурелио Де Лаурентис в никакъв случай не му я е предложил.

Бившият бранител на Наполи, Парма, Ювентус, Интер и Реал Мадрид пътуваше доста, само че остава вечно обвързван с родния си град и клуба, който го съставлява.

Когато беше видян да седи покрай Де Лаурентис на трибуните по време на Наполи – Емполи, последният мач преди Руди Гарсия да бъде уволнен, с цел да направи път на Валтер Мадзари, мнозина допуснаха, че това значи, че той е идващият треньор на „ партенопеите “.

„ Бих упражнявал Наполи гратис, това е фантазията на всеки треньор “, съобщи Фабио Канаваро.

На въпрос за вариантите за треньорския пост в Наполи Де Лаурентис сподели, че има къс лист от 50 имена, само че че Канаваро не е в него.

„ Не мисля, че неналичието на опит е повода да не бях в този лист. Много хора не почитат опита, който натрупах в Китай, само че аз съм треньор и желая да работя. Върнах се в Италия преди две години и не преставам да изучавам, тъй като треньорството е това, което желая да върша “, разяснява Канаваро.

Канаваро работи като помощник-мениджър на Козмин Олариу в Ал Ахли през 2013-14 година, преди да стартира треньорската си кариера в Китай с Гуанджоу, по-късно Ал Наср, назад в Китай с Тиендзин Куанджиан и още веднъж Гуанджоу. След единствено два мача като краткотраен управител на националния тим на Китай, той имаше единствения си треньорски опит в Европа.

Беше временен и доста разочароващ, продължи от септември 2022 година до февруари 2023 година в тима на Серия Б Беневенто. Той означи три победи, седем равенства и седем загуби.

„ Проблемът през този сезон е, че имаше прекалено много промени и играчите трябваше да асимилират прекалено много разнообразни тактически хрумвания “, твърди Канаваро.

„ Съвсем естествено е, че са малко комплицирани. Срещу Аталанта този уикенд е последният им късмет да се върнат в конкуренцията за място в Шампионската лига ”, приключи някогашният италиански национал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР