Езикът на тялото може да разкрие много за вашата личност

...
Езикът на тялото може да разкрие много за вашата личност
Коментари Харесай

Какво говори за вас позата, в която спите?

Езикът на тялото може да разкрие доста за вашата персона и вашите мисли. Но ще бъдете сюрпризирани да разберете, че тялото ви комуникира, даже когато спите. А методът, по който спите, може да опише доста за вашата характерност.

„ Повечето хора прекарват шест или повече часа дневно в сън, тъй че е естествено позата, в която почивате, да разкрива доста за вас ", споделя доктор Дейвид Грюнер. По думите му това приказва освен за вашата персона, само че и за здравето ви.

Колко време сте в едно и също състояние, слагате ли ръка под тялото, извивате ли краката? Всичко това са знаци за вашето физическо и умствено положение.

И в случай че се чудите каква е вашата кондиция, ето някои от най-разпространените пози и какво приказват за вас.

Ембрионална поза

Много хора заспиват в странична ембрионална поза, тъй като им предлага възприятие за сигурност. Хората, които избират тази позиция, са склонни да бъдат чувствителни, само че могат да демонстрират много неотстъпчивост и неотстъпчивост в връзките. Повече от два пъти повече дами, в сравнение с мъже са склонни да одобряват тази позиция.

Като пън

Ако това е обичаната ви поза за сън, тогава евентуално сте отзивчиви, обществени и относително елементарно се доверявате на непознати. Казано другояче, можете да бъдете и малко наивни.

Като пън с изпънати ръце

Тази поза е като горната, само че с ръце, изпънати напред, като че ли търсите нещо или някого. Тя приказва за неприкритост, само че не и че сте лекомислени. Според психолозите, тези хора са склонни да взимат по-бавно решение, само че откакто го създадат, е по-малко евентуално да го трансформират.

Спане по стомах

Заспиване по стомах е по-малко известно, а специалисти предлагат да бъде избягвано от бременни дами, с контузии на врата, проблеми с гърба или в случай че имате доста мек матрак.

Спане по тил

Спането по тил е най-препоръчвано от специалистите, тъй като е удобно за гръбначния дирек. Ако постоянно се въртите обаче, това може да докара до схващания. Освен това спането по тил постоянно провокира хъркане.

Направете съня по-комфортен

Без значение коя поза предпочитате, очевидно за вас тя е най-хубавата. За да бъде сънят ви обаче по-пълноценен, специалистите имат няколко съвета.

Присвийте единствено леко колене, не ги вдигайте до гърдите
Малка възглавница сред коленете ще поддържа гръбнака по-стабилен
Дръжте ръцете си леко изпънати, с цел да осигурите повече О2 на гърдите, белите дробове и дихателните пътища.
Според специалисти спане на лявата страна може да провокира киселини. По време на бременност пък сънят на лявата страна ще усили количеството кръв и хранителни субстанции, достигащи до плацентата и бебето ви.

Спане на дясно може да е по-добро за сърцето ви, тъй като няма гравитационен напън./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР