Езикът на тялото може да разкрие много за вашата личност

Езикът на тялото може да разкрие много за вашата личност ...

Какво говори за вас позата, в която спите?.

Езикът на тялото може да разкрие много за вашата личност и вашите мисли. Но ще бъдете изненадани да разберете, че тялото ви комуникира, дори когато спите. А начинът, по който спите, може да разкаже много за вашата индивидуалност.

„Повечето хора прекарват шест или повече часа на ден в сън, така че е естествено позата, в която почивате, да разкрива много за вас", казва д-р Дейвид Грюнер. По думите му това говори не само за вашата личност, но и за здравето ви.

Колко време сте в едно и също положение, слагате ли ръка под тялото, извивате ли краката? Всичко това са знаци за вашето физическо и умствено състояние.

И ако се чудите каква е вашата кондиция, ето някои от най-разпространените пози и какво говорят за вас.

Ембрионална поза

Много хора заспиват в странична ембрионална поза, защото им предлага чувство за безопасност. Хората, които предпочитат тази позиция, са склонни да бъдат чувствителни, но могат да проявяват доста твърдост и непреклонност в отношенията. Повече от два пъти повече жени, отколкото мъже са склонни да приемат тази позиция.

Като дънер

Ако това е любимата ви поза за сън, тогава вероятно сте комуникативни, социални и сравнително лесно се доверявате на непознати. Казано иначе, можете да бъдете и малко наивни.

Като дънер с изпънати ръце

Тази поза е като горната, но с ръце, изпънати напред, сякаш търсите нещо или някого. Тя говори за откритост, но не и че сте лекомислени. Според психолозите, тези хора са склонни да взимат по-бавно решение, но след като го направят, е по-малко вероятно да го променят.

Спане по корем

Заспиване по корем е по-малко популярно, а експерти препоръчват да бъде избягвано от бременни жени, с травми на врата, проблеми с гърба или ако имате много мек матрак.

Спане по гръб

Спането по гръб е най-препоръчвано от експертите, защото е благоприятно за гръбначния стълб. Ако често се въртите обаче, това може да доведе до схващания. Освен това спането по гръб често предизвиква хъркане.

Направете съня по-комфортен

Без значение коя поза предпочитате, явно за вас тя е най-добрата. За да бъде сънят ви обаче по-пълноценен, експертите имат няколко съвета.

Присвийте само леко колене, не ги вдигайте до гърдите
Малка възглавница между коленете ще поддържа гръбнака по-стабилен
Дръжте ръцете си леко изпънати, за да осигурите повече кислород на гърдите, белите дробове и дихателните пътища.
Според експерти спане на лявата страна може да предизвика киселини. По време на бременност пък сънят на лявата страна ще увеличи количеството кръв и хранителни вещества, достигащи до плацентата и бебето ви.

Спане на дясно може да е по-добро за сърцето ви, защото няма гравитационен натиск./profit.bg

Източник: dnesplus.bg