Езеро Рупкунд (Roopkund), разположено в Хималаите, на надморска височина от

...
Езеро Рупкунд (Roopkund), разположено в Хималаите, на надморска височина от
Коментари Харесай

Мистериозното Езеро на скелетите все още крие своите тайни

Езеро Рупкунд (Roopkund), ситуирано в Хималаите, на надморска височина от 5 хиляди метра, е наречено от локалните поданици Езерото на скелетите (Skeleton Lake). Факт е, че по дъното и към дребното езеро има купчини човешки кости.Слухове за мрачното езеро се популяризират от края на 19-ти век. Когато индиецът Мадхвал, който работел за английското държавно управление, дошъл тук през 1942 година, той споделил, че в езерото има минимум 500 скелета (!) (HiddenTruth.site).

 s1 6 - Мистериозното Езеро на скелетите към момента крие своите секрети
От есента до пролетта, това планинско езеро замръзва докрай, а когато се размразява през лятото, от ден на ден и повече кости излизат от някъде от дълбините му. Понякога, локалните поданици деликатно ги натрупат на купчини,а когато има доста такива купища, езерото наподобява още по-сюрреалистично.

 s2 6 - Мистериозното Езеро на скелетите към момента крие своите секрети
Датировката посредством радиовъглероден разбор демонстрира, че тези хора са умрели преди към 800 години. По-късно, генният и биологичният разбор демонстрират, че множеството от хората са били мъже и са живели през VIII век след Христа.Какво, в тези години, е предиздвикало толкоз доста хора да отидат на това забравено място, на толкоз огромна височина? Няма исторически доказателства, че по тези места са минавали религиозни или търговски пътища.

 s3 4 - Мистериозното Езеро на скелетите към момента крие своите секрети
Какво ги е умъртвило? Има оферти за всеобщи самоубийства или естествени бедствия (лавина, свлачище, мощна градушка). Но, това може да бъде и всеобщо жертвоприношение.Наскоро, това езеро даде още една мистерия. Учените направили обстоен ДНК разбор на останките на 38 души и открили, че умрелите хора принадлежат към три генетични групи от разнообразни места.
Четете още: Поради разновидност, въображението при хората е зародило единствено преди 70 хиляди годиниПървата група от 23 души имали генетични връзки със актуалните поданици на Индия, втората група от 14 души ненадейно били с ДНК на нации, живеещи покрай Средиземно море, а точно в Гърция и на остров Крит. Третата група от 1 човек идва от Югоизточна Азия.

 s4 - Мистериозното Езеро на скелетите към момента крие своите секрети
Водещият създател на изследването от Харвардския университет споделя: “Бяхме извънредно сюрпризирани от генетиката на скелетите от езерото Рупкунд. Присъствието на хора от средиземноморския район демонстрира, че това езеро не е просто някакъв инцидентен контейнер в Хималаите, а нещо особено, което притегля хора от цялостен ​​свят. ”В този случай, две групи от три били разграничени една от друга съвсем хиляда години, тъй че ранните датировки били неточни. Оказва се, че при езерото Рупкунд два пъти (!) са настъпвали всеобщи смъртни случаи на хора.Първият път, това се случва сред 7-и и 10-ти век от нашата епоха. Жители на Индия, евентуално от кастата Брахман, умират там. Вторият път, хора умират на езерото сред 17-ти и началото на 20-ти век. По време на второто злополучие това били пътешественици от Средиземноморието и Югоизточна Азия.

 s5 - Мистериозното Езеро на скелетите към момента крие своите секрети
Резултатите от новото проучване са оповестени в списание „ Nature Communications “, само че уви, те още веднъж не дават никаква визия кои са тези хора и за какво са попаднали там. И какво (или кой?) ги е умъртвил …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР