Ейми Кони Барет в понеделник стана последният съдия от Върховния

...
Ейми Кони Барет в понеделник стана последният съдия от Върховния
Коментари Харесай

Ейми Кони Барет: Етичният кодекс на Върховния съд би бил добра идея

Ейми Кони Барет в понеделник стана последният арбитър от Върховния съд, който се зае с опасенията, свързани с етиката, като сподели, че счита, че би било „ добра концепция “ съдиите да одобряват формален кодекс на държание, който директно да обвързва съдиите.

Нейните мнения бяха по време на изява, която беше прекратена за малко от протестиращи в Юридическия факултет на Университета на Минесота в диалог, модериран от професор Робърт А. Щайн. „ Не съдът, не страната, хората би трябвало да решат ориста си “, скандираха протестиращите, които наподобява се позоваха на нейния противоречив избор предходната година за анулация на Роу против Уейд – решение, което провокира митинги в цялата страна.

Когато диалогът беше възобновен, Барет удостовери, че съдиите са обсъждали проблеми, свързани с етиката, и са се заели да се придържат към „ най-високите стандарти “.

Би било „ добра концепция “ да приемем формален кодекс, сподели тя, „ изключително с цел да можем да съобщим на обществеността какво тъкмо вършим по по-ясен метод, в сравнение с може би сме били в положение да създадем до момента. ”

Тя акцентира, че има „ единогласие измежду всичките девет съдии, че би трябвало и се придържаме към допустимо най-високите етични стандарти “.

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 21 ЮНИ: Външен аспект на Върховния съд на Съединени американски щати на 21 юни 2012 година във Вашингтон, окръг Колумбия. ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 21 ЮНИ: Външен аспект на Върховния съд на Съединени американски щати на 21 юни 2012 година във Вашингтон, окръг Колумбия. Алекс Уонг/Гети изображения

Въпреки че Барет не обърна внимание на съответни опасения, новинарските репортажи от последните няколко месеца разказват в детайли хипотетични пропуски на етиката от страна на някои от съдиите и демократите в Конгреса упорстват за законодателство, което да наложи кодекс на държание.

Други съдии потвърдиха през последните месеци, че диалозите за етиката не престават, макар че не са оповестени съответни стъпки. Барет сподели, че не може да приказва за времето на каквото и да е известие.

Барет, която гласоподава с консервативните си сътрудници предходната година за анулация на забележителното решение Роу против Уейд, което открива конституционно право на аборт, също беше запитана по кое време един арбитър би трябвало да гласоподава за анулация на казус.

Тя сподели, че има няколко съображения, за които съдията мисли, когато гласоподава за анулация на казус, в това число „ резултатите от тази неточност “ върху закона през днешния ден и дали грешката „ е изкривила други области на закона “.

„ Преобръщането на казус не е нещо, което би трябвало да се направи с лека ръка “, сподели Барет.

От друга страна, Барет, която има седем деца, също приказва за заплахите от това да си работеща майка – отбелязвайки, че тя споделя същите битки като доста работещи родители.

Тя описа за утринен минал период, когато едно от децата й слушаше „ Who let the dogs out “ на Baha Men тъкмо преди идването на учебния рейс.

Часове по-късно, призна Барет, тя се озова да върви по суровите мраморни коридори на съда, тананикайки удара, тъй като не можеше да го избие от главата си.

Майчинството, сподели Барет, е доста „ заземяващо “ и я държи „ доста вкоренена в действителния живот “.

Попитана дали се забавлява във висшия съд, Барет сподели, че работата има своите „ възходи и падения “ и че от време на време се усеща „ сериозна отговорност “.

„ Да се ​​забавлявам не е тъкмо думата, която бих употребявал, само че е привилегия да послужвам и не скърбя, че поех услугата, и съм изцяло умишлен, че всичко, което върша, е доста значимо за хората в Америка и тези са хората, за които работя “, сподели тя.

Деван Коул от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР