Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда долара в най-голямата

...
Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда долара в най-голямата
Коментари Харесай

Петролният гигант Exxon Mobil влага милиарди в най-голямата си рафинерия

Exxon Mobil обмисля инвестиция от няколко милиарда $ в най-голямата си рафинерия, която се намира в Сингапур, с цел да изпревари новите международни правила за доставка на горива, влизащи в действие през 2020 година, оповестява Reuters.

" В момента оценяваме мултимилиарден план в интегрираната ни индустриална база тук в Сингапур ", разгласи Мат Бержерон, вицепрезидент на бизнеса с горива за Азиатско-Тихоокеанския район в Exxon.

" Ако планът планираме да използван лични технологии, които ще трансфорат страничните артикули с ниска стойност в по-чисти артикули с по-висока стойност, в това число горива с 0.5% сяра, които считаме, че ще бъдат подобаващ вид за по-голямата част от морския бранш ", изясни Бержерон, представен от Reuters.

Международната морска организация вкарва нови правила за корабните горива от 2020 година, ограничавайки наличието на сяра до 0.5% от сегашните 3.5%, с цел да понижи замърсяването, създадено от международните кораби.

Корабоплаването и нефтопреработвателната индустрия се пробват да се приготвят за смяната и вършат огромни вложения, с цел да се отговорят на новите стандарти, оповестени през 2016 година

Рафинерията в Сингапур е най-голямата на Exxon, с потенциал от към 592 000 барела дневно. Островът е и дом на най-големия интегриран нефтохимически комплекс на петролния колос.

" Вече направихме обилни вложения в редица други рафинерии по света, с цел да увеличим индустриалния потенциал на по-чисти горива с по-ниско наличие на сяра ", сподели Бержерон.

През септември Exxon разгласи, че възнамерява да похарчи повече от 650 млн. $ за възобновяване на най-голямата нефтена рафинерия във Англия - Фаули, на южния бряг на Англия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР