Еврото загуби един цент спрямо щатския долар през изминалата седмица,

...
Еврото загуби един цент спрямо щатския долар през изминалата седмица,
Коментари Харесай

Турската валутна криза разтърси пазарите по света

Еврото загуби един цент по отношение на щатския $ през миналата седмица, с помощта на бягството на капитали от турската лира и страховете на вложителите, че това ще докара до сериозен стопански спад в южната ни съседка.

Единната валута слезе на нивото от 1.1420 EUR/USD в края на европейската сесия в петък, само че по-важното е, че проби значимото равнище на поддръжка от 1.15 $. Това обрисува нови загуби за еврото, защото вложителите ще стартират да продават още по-уверено с упованията на нови загуби. Силните позиции на $ се дължат на търсенето на сигурност и на растящата инфлация в Съединени американски щати, която ще принуди Федералния запас да продължава с повишението на лихвите. Това в допълнение ще сложи под напън валутите на разрастващите се пазари, изключително в Латинска Америка и Азия. Рано е да се приказва за рецесия, само че политическият напън на Съединени американски щати върху Турция е явен, откакто президентът Тръмп дори подвигна двойно цени за импорт на стомана и алуминий.

Британският паунд регистрира по-големи загуби по отношение на щатския $, с помощта на рисковете да не се стигне до договорка с Европейския съюз по излизането на страната. Най-слабо се показа новозеландския $. Валутата поевтиня след смяната в тона на изказването на централната банка на страната и желанията да резервира лихвата без смяна най-малко до края на 2020 година Банкерите ревизираха прогнозите си за растежа на стопанската система. Дали сходно нещо ще се случи и с $, следва да забележим по какъв начин турската рецесия, растежа на лихвата в Съединени американски щати и комерсиалната война ще се отразят на щатската стопанска система и ще повлияят на Федералния запас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР