Евросъюзът и Великобритания се ангажираха да увеличат подкрепата си за

...
Евросъюзът и Великобритания се ангажираха да увеличат подкрепата си за
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС ще опитат да съберат 1 млрд. евро за Балканите

Евросъюзът и Англия се ангажираха да усилят поддръжката си за Западните Балкани, като заделят общо над 200 млн. евро и опитат да съберат милиард, заяви " Болкан инсайт " след среща на върха в Лондон.

На събитието, което е част от Берлинския развой и на което бе поканен и министър председателят Бойко Борисов, европейските водачи споделиха, че поддръжката ще е главно за повишение на сигурността и вложенията и битка против проведената престъпност.

Усилията на Европейски Съюз и Англия (домакин на петото издание, откакто Лондон съобщи ангажимент към района макар Брекзит) са ориентирани към страните от Западните Балкани, които не са членки на Европейски Съюз, т.е. множеството в района - Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Косово и Македония. Политическата рецесия в Обединеното кралство обаче стана мотив както за терзание от страна на балканските водачи, че ще останат на назад във времето в дневния ред на домакините, по този начин и на шегите на анализатори, че балканските политици идват в Лондон, с цел да изнесат на премиера Тереза Мей лекция за стабилността.

Фокусът на срещата тази година бяха икономическата непоклатимост, насърчаването на предприемачеството и укрепването на съдействието в сигурността.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР