Европейците ще могат да говорят по мобилните си телефони в

...
Европейците ще могат да говорят по мобилните си телефони в
Коментари Харесай

Важно за роуминга в ЕС! Ето на какви цени говорим по мобилни...

Европейците ще могат да приказват по мобилните си телефони в други страни от Европейски Съюз без спомагателни такси най-малко до 2032 година Това излиза наяве след постигнатото нощес авансово съглашение сред евродепутатите и Словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз, се показва в прессъобщение на Европейския парламент.

Споразумението за премахването на таксите за роуминг в Европейски Съюз беше реализирано през 2017 година със период от 5 години. То трябваше да изтече през 2022 година, само че постигнатото съгласие в Екологичен потенциал удължава този период с 10 години.

Така жителите на Европейски Съюз ще могат да приказват, изпращат известия и да сърфират в интернет на всички места в Съюза без спомагателни такси. Освен това локалните оператори ще бъдат задължени да дават на потребителите идентично качество на услугата, с това което те са употребили в родината си. С други думи неразрешено е превключването, да вземем за пример, на 3G, в случай че операторът може да обезпечи 4G връзка.

Споразумението също така подсигурява, че набирането на незабавни номера във всяка страна членка ще бъде без спомагателни такси.

По време на договарянията евродепутатите са сложили въпроса и за намаляването на цените на телефонните диалози от една до друга страна членка на Европейски Съюз. Сега такива диалози са таксуват по 19 евроцента на минута. Евродепутатите са призовали Комисията да прегледа този въпрос и да реши дали е допустимо в допълнение понижаване на тази такса.

Премахването на таксите за роуминг е довело до нараснало потребление на мобилни данни, показват от Европейска комисия.

Споразумението за роуминг таксите важи и за Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, само че не и за Англия, която дефинитивно спря да ползва европейските правила на 1 януари.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР