Европейците се нуждаят от човек, който да ги поведе. Човек,

...
Европейците се нуждаят от човек, който да ги поведе. Човек,
Коментари Харесай

Дойче веле посочи кое новият безстрашен водач на Европа

Европейците се нуждаят от човек, който да ги поведе. Човек, който се бори за полезностите, които направиха Европейски Съюз богат и свободен. Човек, който не се плаши и не се извинява за убежденията си. Има подобен човек, написа Макс Хофман в Дойче веле.

Макрон е водачът на тези, които " поддържат миграцията ", разгласи неотдавна унгарският министър председател Виктор Орбан. Той самият и Матео Салвини пък желали да " сложат завършек на незаконната миграция ". Подобни приказки безспорно са чиста нелепост, тъй като Франция също желае да спре незаконната миграция, а Макрон никога не може да бъде разгласен за неин покровител, изключително като се има поради неговото постоянно подложено на критика отношение към мигрантите във Франция. Но в този момент най-малко фронтовете са ясни. Вероятно следва последната борба по тази преобладаваща нашето време тематика. Да се надяваме!

От едната страна очевидно са " хората, които желаят да спрат незаконната миграция " - с други думи - десните популисти, които се пробват да основават нелиберални демокрации в своите страни. От другата страна са тези, които поддържат миграцията и демокрацията, тези, които са разбрали, че са нужни взаимни отстъпки за напредъка на Европейски Съюз. А гръмките изречения вероятно оказват помощ да се ловят гласоподаватели, само че рядко вземат решение проблемите.

Фактът, че Орбан и Салвини се показват за спасители на Запада, би бил доста комичен, в случай че не беше толкоз печален. Тях ги сплотява само безкомпромисният, жесток и изпълнен с ненавист фасон на дейности.
По създание обаче двамата са радикално разнообразни. Салвини желае другите страни-членки на Европейски Съюз да одобряват мигранти от Италия и в това отношение е по-близко до Ангела Меркел, в сравнение с унгарския министър председател.

Орбан не желае никога да приема мигранти, а желае те да бъдат връщани в родните им страни. Френският президент евентуално скрито се надява, че тези разлики ще взривят новия унгарско-италиански съюз. За да стане това обаче, някой би трябвало да сложи популистите под напън. Засега останалата част от Европейски Съюз обаче позволява да бъде притискана от партии като италианската „ Северна лига “, „ Алтернатива за Германия “, унгарската „ Фидес “ и други сходни.

А някои от одобрените национални партии в Европа даже започнаха да копират стила на тези популистки партии, страхувайки се от техния триумф. Това е неверният път! Правилният курс е този, който в този момент организира Макрон. Той посреща твърдостта с неотстъпчивост, не се отмята от думите си и не се извинява за проевропейските си позиции. Тъкмо с тази тактичност младият френски президент към този момент нанесе едно съкрушително проваляне на дяснопопулистката си противничка Марин Льо Пен.

Покажете тяхната непросветеност и противоречивост!
Огромното и към този момент най-вече безмълвно болшинство на европейците се нуждае от човек, който да ги поведе. Човек, който да се бори за тези полезности, които донесоха богатство и независимост в Европейски Съюз. Човек, който не се опасява намерено да споделя мнението си в словесните дуели. Този човек е Еманюел Макрон - без значение от всички компликации, пред които е изправен в този момент във вътрешната си политика.

" Няма да отстъпя нито крачка обратно пред националистите и пред тези, които насаждат ненавист. И дано в мое лице те да виждат своя главен съперник! ", съобщи Макрон при визитата си в Дания. Убеждения, поднесени по толкоз безапелационен и смел метод имат капацитета да сплотяват хората и да показват тяхното мнение. Те имат силата да изкарат нескрито прикриваните разлики сред обособените популисти и да покажат на европейците, че Салвини и сие не могат да им предложат нищо. Те въобще не знаят какво значи да се ръководи градивно – това се видя през първите три месеца от ръководството на новата коалиция в Италия. Тези хора не знаят и по какъв начин да се борят против същинските проблеми като безработицата, климатичните промени и бедността.

Идната година предстоят европейски избори. Макрон е наясно, че бъдещето на Европейски Съюз зависи от това дали болшинството европейци ще успее ясно да забележи какъв брой некомпетентни и изпокарани между тях са десните популисти. И Макрон е подготвен за тази решителна борба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР