Европейците правят грешка, карайки бежанците да мислят, че тук ще

...
Европейците правят грешка, карайки бежанците да мислят, че тук ще
Коментари Харесай

Унгарски министър: Лъжем бежанците, че се радваме да ги видим

Европейците „ вършат неточност, карайки бежанците да мислят, че тук ще ги одобряват с наслада и че Европа е обетованата земя ”, съобщи в изявление за унгарския вестник Magyar idok общественият министър на страната Золтан Балог. „ Със своето хуманно отношение ние въодушевяваме мигрантите да се преселват тук. На тях им се коства, че тук ще ги одобряват с наслада. Но ние вършим неточност. Те ще бъдат разочаровани”, споделя още той.

Министърът е съобщил, че в този момент унгарското държавно управление „ харчи за бежанеца повече, в сравнение с заработва унгарският жител с минимална работна заплата ".

Правителството харчи на ден по 4300 форинта (413 евро месечно) за издръжката на един мигрант, до момента в който минималната работна заплата в страната е 105 хиляди форинта (336 евро).

Според данни на управляващите броят на признатите бежанци в Унгария може да доближи 400-500 хиляди души.

„ Благодарностите” не закъсняха. Според Ройтерс министър председателят Виктор Орбан към този момент упрекна мигрантите, че са „ въстанали” срещу локалната власт, отказвайки да се подчиняват. „ Те завземат гари, отхвърлят да дадат отпечатъци от пръстите, не отиват в местата, където ще им бъде предоставена храна, вода, здравна помощ и покрив. Те просто въстават срещу правовия ред в Унгария”, декларирал Орбан.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР