Европейското първенство по баскетбол е вече в решителната си фаза,

...
Европейското първенство по баскетбол е вече в решителната си фаза,
Коментари Харесай

Двата полуфинала от Евробаскет 2022 в ефира на БНТ 2 и БНТ 3

Европейското състезание по баскетбол е към този момент в решителната си фаза, като в шампионата останаха единствено най-хубавите четири тима, а през днешния ден (16 септември) е време за полуфиналите на конкуренцията.

До огромната четворка доближиха домакините на финалната фаза Германия, настоящият международен първенец Испания, сребърният медалист от Олимпийските игри в Токио Франция и изненадващо тимът на Полша, който в четвъртфиналите детронира досегашния европейски отличник Словения.

В първия полуфинал Франция ще търси първото си класиране за край след 9-годишна пауза, само че отсреща им застават въодушевените поляци, които са в търсене на своя първи край от 1963 година насам.

Двубоят сред Франция и Полша е с начален час 18.15 българско време и ще бъде излъчен онлайн в ефира на Българска национална телевизия 2 .

Във втория полуфинал пък високо летящият тим на Германия ще се опита още веднъж да зарадва своите почитатели в Берлин с нов влиятелен триумф и класиране за финала, само че този път против тях се изправя тимът на Испания

За последно германците бяха на тази фаза на шампионата през 2005 година, когато по подигравка на ориста още веднъж срещат " Ла Фурия " в полуфиналите и я побеждават. Испанците от своя страна ще играят на своя 11-ти следващ полуфинал на Евробаскет, като те не престават да търсят четвъртия си успех в конкуренцията в последните шест издания.

Полуфиналът сред Германия и Испания е довечера от 21.15 часа българско време и ще може да го наблюдавате директно в ефира на Българска национална телевизия 3 .

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР