Европейското бъдеще на Полша е несигурно, заяви председателят на Европейския

...
Европейското бъдеще на Полша е несигурно, заяви председателят на Европейския
Коментари Харесай

Туск вижда европейското бъдеще на Полша като несигурно

Европейското бъдеще на Полша е нестабилно, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, оповестява Ройтерс.

Управляващите консерватори се стремят да разширят своите пълномощия, което докара до рецесия в връзките с Европейската комисия и провокираха един от най-големите вътрешнополитически спорове, откогато Полша смъкна комунизма през 1989 година

" Днес има въпросителна за европейското бъдеще на Полша ", съобщи Туск, министър-председател на Полша до 2014 година, пред кореспонденти, откакто свидетелства във Варшава по дело, обвързвано с злополуката на самолета за 2010 година, която убива президента Лех Качински и още 95 души.

 Туск разпитван от прокуратурата за злополуката край Смоленск
Туск разпитван от прокуратурата за злополуката край Смоленск

При случая почина полският президент Лех Качински

" Разбирам страстите на поляците, които са загрижени за съдилищата или бъдещето на Полша в Европейски Съюз ", разяснява Туск.

Въпреки че някои поляци гледат на правосъдната си система като корумпирана и доминирана от методите на мислене от комунистическата ера, други виждат напъните за реформиране.

" Има доста проблеми, в които дейностите на полското държавно управление наподобяват много спорни от позиция на целия Европейски Съюз, в това число от време на време и в Будапеща ", добавя Туск. Унгария, която нормално е съдружник на Полша, гласоподава за преизбирането на Туск на най-високопоставения европейски пост през март.

Туск също подлага на критика държавното управление за сечта в антична гора гора, макар решението на евросъда.

 Полша продължава сечта на антична гора макар решение на евросъда
Полша продължава сечта на антична гора макар решение на евросъда

Според тях изсичането на дърветата е с комерсиална цел

Съдът на Европейските общности подреди да се спре неотложно добиването на дървен материал предходната седмица, като разяснява, че отношението на Варшава към случая загатва за " въведения към оповестяването, че Полша няма потребност от Европейския съюз, а Европейският съюз няма потребност от Полша ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР