Европейският шампион Италия се класира за след 0:0 като гост

...
Европейският шампион Италия се класира за след 0:0 като гост
Коментари Харесай

Италия потрепери, но стигна Евро 2024

Европейският първенец Италия се класира за след 0:0 като посетител на Украйна. Мачът се игра в Леверкузен, Германия. По този метод адзурите приключиха на второ място в групата с 14 точки. 14 точки има и Украйна, само че италианците имат преимущество в директните мачове.

Тимът на Лучано Спалети игра по-добре преди почивката. Още в 7-ата минута Федерико Киеза пропиля късмет да вкара гол, стреляйки от чиста позиция над вратата. След половин час игра и Давиде Фратези беше покрай гол, само че вратарят избави.

След почивката Украйна можеше да изненада еврошампиона. Михайло Мудрик шутира мощно, само че Джанлуиджи Донарума избави. В края пък. И след 0:0 Италия шампионата в Германия. Именно в Германия през 2006 година адзурите за финален път станаха международни първенци.

Чехия също се класира за Евро 2024 след 3:0 над Молдова в мач от Група Е. По този метод чехите събраха 15 точки и приключват на второ място. Молдовците останаха четвърти с 10 точки.

Давид Дудера вкара за 1:0 в 14-ата минута. Десет минути след началото на втората част Молдова остана с човек по-малко на терена – Владислав Бабогло беше изпъден. До края Томас Чори и Томаш Соучек се разписаха за 3:0.

Словения също си обезпечи място на Евро 2024 след 2:1 над Казахстан в среща от Група Н. По този метод словенците приключват на второ място в групата с 22 точки, колкото има и Дания. Казахстан е четвърти с 18 точки, колкото има и третият Финландия.

Словения поведе в резултата с гол от дузпа на Бенямин Шешко в 41-ата минута. Казахстан изравни посредством Рамазан Оразов в 48-ата минута. Успехът беше обезпечен в 86-ата минута, когато се разписа Бенямин Вербич.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР