Европейският съюз започва от днес да налага мита от 25%

...
Европейският съюз започва от днес да налага мита от 25%
Коментари Харесай

ЕС налага от днес мита за стоки от САЩ на стойност 2.8 млрд. евро

Европейският съюз стартира от през днешния ден да постанова мита от 25% върху вноса на редица артикули от Съединени американски щати. Решението е в отговор на наложените от Вашингтон мита за европейските стомана и алуминий, оповестени по-рано този месец.

Сред стоките, които ще бъдат наранени от митата на Европейски Съюз, са джинсите, бърбъна, мотоциклетите, стоманени и алуминиеви артикули и други на обща стойност 2.8 милиарда евро, съобщи " Ройтерс ".

" Не желаеме да сме в тази позиция ", сподели при оповестяването на ограниченията еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом, като добави, че " едностранното и голословно " решение на Съединени американски щати не е оставило на Европейски Съюз различен избор.

Тя съобщи, че отговорът на Европейски Съюз е симетричен и подхожда на разпоредбите на Световната комерсиална организация. По думите й митата ще бъдат отстранени, в случай че Вашингтон направи същото. Износът на стомана и алуминий, който е обиден от американските цени, е на стойност 6.4 милиарда евро.

Европейски Съюз има като запас и евентуални мита в размер от 10 до 50%, които може да наложи на американски артикули на стойност 3.6 милиарда евро в границите на три години.

Пълния лист с продуктите можете да видите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР