Европейският съюз включи една група и още три лица, свързани

...
Европейският съюз включи една група и още три лица, свързани
Коментари Харесай

ЕС разшири списъка със санкции на терористични организации

Европейският съюз включи една група и още три лица, свързани с терористичните организации ИДИЛ и Ал Кайда, в листата със наказания против терористи. От изказване на Съвета на Европейския съюз излиза наяве, че в листата са включени групи и лица, свързани с Ал Кайда и такива, настоящи в региона на Сахел.

" Мерките са ориентирани към Сидан Аг-Хита и Салем Улд Брейхмат, висши командири на свързаната с Ал Кайда организация Jemaah Nusret al-Islam vel-Muslimin, която е включена в листата на Организация на обединените нации, както и към нейния клон в Буркина Фасо Ansar al-Islam и неговия водач Джафар Дико ", се споделя в изказването.

" Техните дейности способстват за разпространяването на терористичната опасност в Западна Африка и затова съставляват сериозна и непрекъсната опасност за стабилността на Европейски Съюз, района и света ", се споделя в изказването и се добавя, че глобените групи и лица са виновни за разнообразни терористични набези, в това число против цивилни жители, мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Мали и силите за защита и сигурност в Буркина Фасо.

С последното решение броят на лицата в листата на Европейски Съюз със наказания против ИДИЛ и Ал Кайда набъбна на 13, а броят на организациите - на 4.

Санкциите на Европейски Съюз включват възбрана за пътешестване и заледяване на активи. Освен това на жителите и сдруженията от Европейски Съюз се не разрешава да дават средства и стопански запаси на лицата и организациите от листата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР