Европейският съюз възнамерява да привлече до 10 милиарда евро инвестиции

...
Европейският съюз възнамерява да привлече до 10 милиарда евро инвестиции
Коментари Харесай

ЕС търси 10 млрд. евро, за да заобиколи Русия с транспортен коридор през Азия

Европейският съюз има намерение да притегли до 10 милиарда евро вложения в основаването на транспортен кулоар от Централна Азия до Европа през Закавказието и Турция, като по този начин да заобиколи Русия. Засега обаче Брюксел е подготвен да отдели единствено 2,97 милиарда евро за тези цели. Те са под формата на две кредитни линии от Европейската капиталова банка (ЕИБ) и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Това се показва в изказване на Европейската комисия по отношение на открития в белгийската столица транспортен капиталов конгрес ЕС-Централна Азия.

Както акцентира Европейската комисия, след началото на войта в Украйна, „ има особена неотложност при намирането на различни надеждни търговски пътища сред Европа и Азия, които не минават през Русия “.

„ Европейският съюз има намерение да притегли до 10 милиарда евро вложения, което е композиция от съществуващи и планувани вложения ", се отбелязва в изказването. „ Европейската капиталова банка през днешния ден подписа меморандум за съгласие с държавните управления на Казахстан, Киргизстан и Узбекистан по отношение на отпущането на заеми, обезпечени от Европейската комисия за 1,4 млрд евро. По-късно Европейската банка за възобновяване и развиване ще подпише меморандум за съгласие с Казахстан по отношение на кредитна линия от 1,5 милиарда евро. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР