Европейският съюз трябва да приеме реално мотото на българския парламент

...
Европейският съюз трябва да приеме реално мотото на българския парламент
Коментари Харесай

Павлова: ЕС да спре да се дели на малки и големи, бедни и богати


Европейският съюз би трябвало да одобри действително мотото на българския парламент и българското председателство на Съвет на Европейски Съюз " Съединението прави силата ". Именно дружно и обединени страните членки ще могат да останат дружно и да реализират разцвет. Това стана ясно от думите на министъра по въпросите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на церемонията за формалния му старт нощес в Народния спектакъл Иван Вазов.

Тя означи, че присъединението на България към Общността е една сбъдната фантазия. Затова и с горделивост и самочувствие одобряваме и започваме първото си европредседателство. В същото време имаме и доста какво да дадем на Европейски Съюз от нашата богата просвета, история, природа, обичаи, фолклор, изкуство… до нововъведенията, технологиите, знанията и гения на българите.

Ето и цялата тирада на Лиляна Павлова:

Добър вечер, уважаеми госпожи и господа,

Скъпи посетители!

Добре пристигнали в този храм на изкуството Народния спектакъл " Иван Вазов "! За мен е изключителна чест и наслаждение да ви посрещна на формалното разкриване на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз!

За нас, българите, присъединението към Европейския съюз преди 11 години беше една сбъдната фантазия. Днес, желая да отдам значимото и да благодаря от сърце на всички, които през годините и до ден сегашен работиха интензивно, с цел да стигнем до този исторически миг. С горделивост и самочувствие поемаме отговорността да застанем отпред на Съвета на Европейски Съюз.

Ние имаме вяра в по-доброто на следващия ден и имаме волята, силата и решимостта да работим за него дружно с всички вас. България има доста какво да даде на Европа – от нашата богата просвета, история, природа, обичаи, фолклор, изкуство… до нововъведенията, технологиите, знанията и гения на българите. Нашата антична просвета събира най-хубавото от всички цивилизации минали през земите ни. Историята ни е научила да бъдем толерантни, диалогични и гостоприемни.

Така сме се съхранили повече от 13 века. Така ще се резервира и просперира Европейския съюз – не като се разделяме на дребни и огромни, богати и небогати, на Изток и Запад, а посредством обединяване към това, което ни сближава.

Готови сме да посрещнем и да преодолеем дружно провокациите, които стоят пред нас. Затова повече от всеки път имаме вяра в посланието на Българското председателство, че

Съединението прави силата!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР