Европейският съюз тази година на практика изчерпа възможностите за налагане

...
Европейският съюз тази година на практика изчерпа възможностите за налагане
Коментари Харесай

Борел: ЕС почти е изчерпал възможностите за налагане на нови санкции срещу Русия

Европейският съюз тази година на процедура изчерпа опциите за налагане на нови наказания против Русия. Това сподели Жозеп Борел, началник на външнополитическата работа на Европейски Съюз, в изявление за портала, оповестено в петък.

„ По отношение на глобите против Русия, има малко повече, което може да се направи, само че можем в допълнение да увеличим финансовата и военна поддръжка за Украйна “, сподели още Борел.

„ Би било необичайно една година след началото на нашествието да има доста повече благоприятни условия. Използвахме нашия развой малко по малко и се увеличавахме – може би от време на време прекомерно последователно “, добави Борел.

През миналата година Европейски Съюз утвърди 10 кръга наказания против Москва, които имат за цел да създадат финансирането на войната по-трудно и да лишат Русия от софтуерно съоръжение и аварийни елементи за оръжия, които да бъдат употребявани против Украйна.

„ Но в действителност, една година след нашествието, ние стигаме до края на стълбата “, призна Борел, когато беше запитан за идващите евентуални стъпки, които блокът може да предприеме в отговор на нашествието на Русия в Украйна.

В опит да се форсира доставката на муниции за Украйна, основният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел предлага да се употребяват спомагателни 1 милиард евро за увеличение на производството на муниции в Европа, съгласно документ с варианти, изпратен до страните-членки, забелязан от EURACTIV.

„ Отговорът постоянно е еднакъв – да продължим да поддържаме Украйна. Украйна се нуждае от доста пари, единствено с цел да поддържа машината работеща, страна във война има доста финансови потребности – това ще изисква доста старания от наша страна – тъй че глобите и военната поддръжка не са всичко. “

Борел сподели, че интервенциите на бойното поле „ зависят от Украйна, която би трябвало да реши “, само че отговорността на Европа „ е да ги поддържа, също като дава оръжия и муниции “.

Борел изясни, че през годината Европейският съюз последователно вкара нови ограничавания, тъй че това положение не би трябвало да е изненада. Според него в този момент би трябвало да се обърне особено внимание на даването на финансова помощ на Украйна.

В края на февруари страните от Европейски Съюз одобриха десетия пакет от наказания против Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР