Европейският съюз стартира пилотен проект за дигитално данъчно образование за

...
Европейският съюз стартира пилотен проект за дигитално данъчно образование за
Коментари Харесай

Дигитално данъчно образование за младежи

Европейският съюз започва пилотен план за цифрово данъчно обучение за млади европейци. Проектът, наименуван TAXEDU, е самодейност на Европейския парламент, Европейската комисия и се осъществя с присъединяване на 16 данъчни администрации от Европейски Съюз, в това число България.

Целта на просветителната стратегия е повишение на фискалната просветеност на младите чрез потребление на съвременни информационни канали и надлежно, намаляването на данъчните измами и избягването на налози в цяла Европа в дълготраен проект.

За да е в крайник с модерните технологии, планът употребява новаторски онлайн портал. На http://europa.eu/taxedu консуматори от цяла Европа могат да видят интерактивни образователни материали, микромодули, свързани с данъчни тематики и интерактивна игра, представяща данъчни въпроси по един занимателен и прелъстителен метод.

Материалите са ориентирани към три възрастови групи – деца на възраст сред 9 и 12 години, тийнеджъри на възраст сред 13 и 17 и по-големи младежи. Порталът предлага и спомагателни запаси в помощ на учителя, предопределени за тези, които желаят да вкарат тематиката в образователните си часове.

Съдържанието на материала се предлага на всички публични езици на Европейски Съюз, в това число и на български.

Като част от възприетата политика в цяла Европа за нуждата от данъчно обучение за младите, Националната организация за приходите (НАП) реализира образователната си стратегия „ Влез в час с налозите “ от 2013 година В рамките на плана данъчни лектори водят образователни часове в междинните учебни заведения в цялата страна, като се срещат с над 25 000 възпитаници годишно.

От 2016 година приходната организация добави изцяло нов съставен елемент към плана си. Това са онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са налични гратис за всички онлайн консуматори на www.vlezvchas.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР