Европейският съюз ще продължи да не признава новите руски паспорти,

...
Европейският съюз ще продължи да не признава новите руски паспорти,
Коментари Харесай

ЕС отказва да признава руските паспорти, издадени на украински граждани

Европейският съюз ще продължи да не признава новите съветски паспорти, издадени на украински жители, съобщи през днешния ден първият посланик на Европейски Съюз Жосеп Борел, представен от ДПА.

В пост в " Туитър " той окачестви издаването на паспорти като " следващото крещящо нарушаване " на суверенитета на Украйна и удостовери възраженията на Европейски Съюз към тази политика.

Вчера съветският президент Владимир Путин подписа декрет, който облекчава процедурата за издаване на съветски паспорти на хора от всички елементи на Украйна. Досега тази процедура, въведена през 2019 година, се прилагаше единствено за отделилите се сепаратистки общности в Източна Украйна. ДПА цитира данни на ТАСС, че през последните три години над 800 хиляди индивида от сепаратистките " национални републики " - Донецка и Луганска - са получили съветски паспорти.

Русия е почнала да раздава съветски паспорти и по териториите от Херсонската и Запорожката област, които е окупирала след 24 февруари т.г., когато атакува Украйна. Това поражда опасения, че тя възнамерява да анексира тези земи, както направи през 2014 година с Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР