Европейският съюз ще предприема допълнителни санкции срещу Иран. Това бе

...
Европейският съюз ще предприема допълнителни санкции срещу Иран. Това бе
Коментари Харесай

ЕС изолира със санкции фабриката за дронове на Иран

Европейският съюз ще подхваща спомагателни наказания против Иран . Това бе оповестено от ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел като общо решение от срещата им на върха в Брюксел. Съветът бе призован във връзка събитията в Близкия изток, само че тематики на диалозите бяха и Украйна и връзките с Турция.

" Осъждаме офанзивата на Иран и се съгласихме да наложим наказания ", сподели пред публицисти Шарл Мишел.

На този стадий няма конкретика във връзка с глобите, само че Мишел анонсира, че концепцията е да се лимитират компаниите, които създават дронове и ракети.

" , а за стабилността на целия регио н. И това стана доста ясно, когато реши да предприеме офанзивата против Израел преди няколко дни. Затова уговорката със страните от района е от фундаментално значение. Трябва да изолираме Иран. Ще наложим наказания и ще действаме в тясно съдействие с сътрудниците ", съобщи Мишел.

В Брюксел от българска страна взе участие служебният министър председател Димитър Главчев . Информация за позициите на България на този стадий не е предоставена от Министерски съвет.
 Израел обмислял да удари Иран на 15 април, само че размислил
Израел обмислял да удари Иран на 15 април, само че размислил

Тел Авив приготвя тактика

Също по този начин Шарл Мишел настоя, че доставките на Противовъздушна отбрана системи за Украйна са въпрос не на месеци, а на дни и седмици.

На срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел и ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола разгласи нуждата от ускорение на даването на военна помощ на Украйна, в това число системи за противовъздушна защита .

" Ние към този момент предоставихме на Украйна мощна политическа, дипломатическа, филантропична, икономическа и военна поддръжка. Нашата поддръжка за Украйна е непоколебима. Трябва да ускорим и интензифицираме доставките на нужното съоръжение, в това число системи за противовъздушна защита. Не можем да се откажем ", сподели Мецола.
 Поредна нощ на Противовъздушна отбрана паника в Украйна
Поредна нощ на Противовъздушна отбрана паника в Украйна

Белгород още веднъж е атакуван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР