Европейският съюз ще подготви закони, за да ускори развитието на

...
Европейският съюз ще подготви закони, за да ускори развитието на
Коментари Харесай

ЕС готви закони за ускоряване на зелената икономика

Европейският съюз ще приготви закони, с цел да форсира развиването на " зелената " си индустрия и ще го поддържа с държавни помощи и посредством Европейския върховен фонд  (European Sovereignty Fund - новобявен механизъм за поддръжка на промишлеността в Европейски Съюз, чийто параметри се чака да станат ясни по-късно тази година бел. авт.), с цел да попречи на компаниите да се реалокират в Съединените щати. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в тирада по време на Световния стопански конгрес в швейцарския курорт Давос, предава Българска телеграфна агенция.

Тя уточни още, че ограниченията ще бъдат част от индустриалния проект на Европейски Съюз за Зелената договорка, които да трансфорат Европа в дом на чисти технологии и индустриални нововъведения по пътя към нулеви чисти излъчвания на въглероден диоксид до 2050 година

" За да помогнем това да се случи, ще предложим нов закон за промишлеността с целящ въглеродна индиферентност. Целта ще бъде фокусиране на вложенията върху стратегически планове по цялата верига на доставки. По-специално ще разгледаме по какъв начин да опростим и ускорим издаването на позволения за нови индустриални обекти за чисти технологии ", сподели още ръководителят на Европейска комисия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР