Европейският съюз ще одобри официално в петък нови санкции срещу

...
Европейският съюз ще одобри официално в петък нови санкции срещу
Коментари Харесай

Санкциите на Европейския съюз срещу Русия ще бъдат официално одобрени утре

Европейският съюз ще утвърди публично в петък нови наказания против Русия по отношение на началото на съветската специфична военна интервенция в Украйна.

Това съобщи в изявление за испанския ефирен канал " 24 Oras " висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

" В момента техническите групи завършват текстовете [на санкциите], Европейският съвет ще се събере довечера, с цел да ги одобри политически, а на следващия ден сутринта Съветът на Европейски Съюз на равнище външни министри ще утвърди [санкциите] публично и те ще влязат в действие ", сподели Борел.

" Санкциите ще обиден икономическите браншове в Русия, с които поддържаме връзки ", добави той.

" Ще беседваме с Япония, с Индия, с всички страни, с които можем да се обединим, с цел да спрем тази експанзия ", посочи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз.

" Можем да кажем, че това не е нашата война, само че е нашата сигурност ", сподели той.

" Имаме доста стопански принадлежности, които могат да навредят на съветската стопанска система. Атака от подобен мащаб е подготвяна в продължение на месеци или години, твърди Борел и изрази безпокойствие, че „ по границите ни още веднъж ще има напрегната обстановка ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР