Европейският съюз ще изпрати цивилна мисия в Армения по границата

...
Европейският съюз ще изпрати цивилна мисия в Армения по границата
Коментари Харесай

ЕС праща мисия в Армения, ще помага за мир с Азербайджан

Европейският съюз ще изпрати " цивилна задача " в Армения по границата с Азербайджан, " с цел да откри доверие " сред двете страни и да спомага за делимитирането на границите. Това обявиха участниците в четиристранна среща по въпроса, състояла се в Прага, съобщи Франс прес.

" Мисията ще стартира през октомври и ще трае най-вече два месеца. Целта на задачата е да укрепи доверието и посредством отчетите си да подкрепи комисиите за демаркация на границите ", се споделя в общо изказване, оповестено след диалозите сред арменския министър председател Никол Пашинян, президента на Азербайджан Илхам Алиев, френския държавен глава Еманюел Макрон и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Азербайджан и Армения може да подпишат кротичък контракт до края на годината при съществуване на благосклонност в Ереван, сподели азербайджанският президент след четиристранната среща.

" При съществуване на благосклонност от страна на Армения кротичък контракт може да бъде подписа до края на тази година. Времето минава, нашите начинания напредват мъчно и това, че външните министри (на Азербайджан и Армения) се срещнаха, въпреки първата среща да не докара до съответни резултати, съгласно мен е позитивна стъпка. Смятам, че в случай че се вземе решение в най-скоро време, работните групи на двете страни ще стартират да работят по текста на кротичък контракт и можем да реализираме съглашение до края на годината ", сподели Алиев глава, представен от организация АзерТАдж.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР