Европейският съюз се опитва незабавно да прекрати въздушните връзки с

...
Европейският съюз се опитва незабавно да прекрати въздушните връзки с
Коментари Харесай

Най-важният COVID вариант досега - Европа светкавично се затваря за Южна Африка

Европейският съюз се пробва неотложно да приключи въздушните връзки с няколко страни в южната част на Африка поради нов вид на ковид, който провокира през последните часове сериозна паника поради откритите десетки необикновени разновидности. Заради B.1.1.529 изключително се събира специфичният комитет на Световната здравна организация за еволюцията на COVID-19, а учените се пробват да схванат дали и какъв брой по-бързо се популяризира той и изключително дали може да заобикаля имунния отговор на имунизирани и преболедували.

Всички страни, които към момента прибират жителите си от този регион, ги слагат под наложителна 14-дневна карантина. Според управляващите в Перетория, такава реакция в чужбина е прибързана.

Англия, Италия и Сингапур към този момент стопираха полетите от и до Република Южна Африка (има и случай от Хонконг, само че той е на дошъл от тази страна), Ботсвана, Мозамбик, Намибия, Лесото, Есватини и Зимбабве, както и не разрешават директното прекосяване на пасажери, идващи от тези страни. Индия и Япония вкараха засилено тестване на летищата.

Германия разгласи, че ще прибере единствено жителите си от този регион. Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, написа в " Туитър ", че ще предложи на страните членки задействане на така наречен спешна спирачка за неотложно спиране на връзките с избран проблематичен регион от света.

Британската организация за здравна сигурност разгласи, че B.1.1.529 има два пъти повече разновидности от Делта разновидността на COVID-19 и това е " най-важният вид до момента ". Причината е, че от към открити 40 разновидности 30 са в шиповия протеин и това го е направило " трагично по-различен " от разновидността на ковид, на чиято база са създадени имунизациите. По първични известия от Южна Африка сигурно един от PCR тестванията засича този вид.

Засега няма регистриран случай във Англия, само че здравните съветници са предложили на държавното управление да предприеме фрапантни ограничаващи ограничения, най-малкото до събирането на повече информация за B.1.1.529, което може да отнеме седмици.

 Най-важният Коронавирус вид до момента - Европа стремително се затваря за Южна Африка
© Reuters

Търговията на азиатските тържища приключи с най-лошия резултат от 3 месеца, а тържищата по света реагираха с ликвидация на акции и поевтиняване на петрола пред вероятността тъкмо преди коледните празници светът още веднъж да прекъсне пътуванията, да затвори границите и да вкара блокиране на естествения живот. " Хората по този начин реагират при неустановеност какво значи всичко това - първо стреляш, след това питаш ", разяснява за " Ройтерс " Рай Атрил от валутния отдел на NAB, една от най-големите банки на Австралия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР