Европейският съюз се фокусира преди всичко върху диалога с Русия,

...
Европейският съюз се фокусира преди всичко върху диалога с Русия,
Коментари Харесай

ЕС се фокусира на диалог с Русия, независимо от подготвяните нови санкции

Европейският съюз се концентрира на първо място върху разговора с Русия, без значение от създаването на нови наказания при положение на експанзия против Украйна. Това е декларирал представителят на висшия представител по външната политика на  ЕС Петер Стано.

" В момента Европейски Съюз е в стадий, в който се пробва посредством разговор с Русия да реализира резултат. Ако дипломацията  не сработи, то ние сме подготвени за наказания, с работата над които към този момент сме напреднали. Но ние се фокусираме в този момент на дипломатическата писта ", е споделил той.

Говорейки за наказания, Стано е отбелязал, че Европейски Съюз " преглежда всички варианти ". " Ние няма да се вглеждаме в елементи в този момент. Всичко ще зависи от дейностите на Русия ",  добавя Стано.

По-рано шефът на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че Евросъюзът работи над нови наказания против Русия, които може да лишат Москва от артикули, нужни й за реализация на стратегическите упоритости на страната. Според Борел, " Русия води война на нерви ", и Европейски Съюз " прави всичко допустимо, тъй че дипломацията да проработи, употребявайки всички вероятни пътища ".

Евросъюзът в последните няколко седмици заплашва с нови наказания във връзка с Русия при положение на " навлизане в Украйна ". Както беше оповестено от управлението  ЕС, Брюксел към този момент е почнал създаването на евентуални ограничаващи ограничения против Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР