Европейският съюз разреши да се култивират оставени под угар земи

...
Европейският съюз разреши да се култивират оставени под угар земи
Коментари Харесай

ЕС разреши култивиране на оставени под угар земи, за да се увеличи производството

Европейският съюз позволи да се култивират оставени под угар земи /изорано и чисто от бурени, незасято с нищо поле, което не се наторява/, с цел да се компенсира спадът на международното произвеждане на зърно поради войната в Украйна. Това оповестиха от телевизия BFМ.

Правилата краткотрайно се смекчават, като разрешават да стане допустимо да се отглежда на земите, оставени да отпочиват, всяка земеделска просвета, която може да се употребява за храна на хората или животните. Заедно с това, едва плодородните земи ще могат да се употребяват за пасища.

В момента Украйна и Русия дружно са производители и експортьори на 30% от създадената пшеница в света. Двете страни държат и 80% от интернационалните пазари на слънчоглед и слънчогледово олио от 19% от експорта на царевица. Военните дейности слагат доста въпроси към новата годишна продукция - какъв брой площи ще могат да се засадят и какво ще се получи от тях. Различни страни оповестиха, че понижават или стопират търговията със зърно, с цел да си подсигурят запасите при положение на рецесия. Несигурността слага пред света казуса с цените на суровините и храните и за изхранването на популацията по света.

В тази връзка пред България се откриват благоприятни условия да замести отчасти двете страни на пазара на пшеница и слънчоглед, защото тя е един от огромните производители на тези първични материали в Черноморския район.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР