Eвропейският съюз работи с партньорите си, подготвяйки нов набор от

...
Eвропейският съюз работи с партньорите си, подготвяйки нов набор от
Коментари Харесай

Чешка банка, собственост на PPF, е сред малкото чуждестранни, които все още работят в Русия

Eвропейският съюз работи с сътрудниците си, подготвяйки нов набор от наказания против Русия поради войната в Украйна.

Сред ограниченията може да е изключването на още съветски банки от интернационалната финансова система SWIFT.

Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след изключителна среща на външните министри на Европейски Съюз.

Притесненията измежду хората в Русия се ускориха заради известието на Борел, че още съветски банки може да бъдат добавени към листата с изключените от системата SWIFT.

Дубайската Машрекбанк стопира да кредитира съветски банки

Междувременно „ HomeCredit Bank Russia ”, която е благосъстоятелност на чешката група PPF (основно на нейния фонд със седалище в Холандия), осведоми своите клиенти на формалния си уеб страница, че нейните клонове в Русия не престават да работят обикновено, в това число изпълнявайки заплащания.

 istock istock
Според Борел Европейски Съюз обмисля какви други наказания биха могли да бъдат признати против Русия и дали да се задълбочат наложените към този момент финансови ограничения.

„ На първо място е значимо, това, което е контрактувано досега, да бъде изпълнено ”, уточни Борел.

В отговор на съветската инвазия в Украйна, Европейски Съюз до момента изключи седем съветски банки от SWIFT, в това число втората по величина ВТБ.

Санкциите обаче не обгръщат основните съветски банки „ Сбербанк ” и „ Газпромбанк ”, през които минават заплащанията за съветски газ и нефт, тъй като страните от Европейски Съюз се притесняват, че ограничения против двете финансови институции могат да доведат до повишение на така и така високите цени на силата в Европа.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР