Европейският съюз работи с пълна скорост по деветия пакет от

...
Европейският съюз работи с пълна скорост по деветия пакет от
Коментари Харесай

ЕС подготвя девети пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз работи " с цялостна скорост " по деветия пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на посещаване във Финландия.

Работим интензивно, с цел да ударим Русия там, където я боли, с цел да понижим още повече нейния потенциал да води война против Украйна. Мога да разглася през днешния ден, че работим с цялостна скорост по деветия пакет от наказания “, сподели фон дер Лайен, представена от Reuters.

Председателят на Европейска комисия съобщи, че е уверена, че доста скоро дружно с Г-7 ще може да бъде натрапен ценовия таван на съветския газ.

Няма да се успокоим, до момента в който Украйна не надделее над Путин и неговата противозаконна и варварска война “, сподели тя.

Фон дер Лайен не даде детайлности какви ограничения може да съдържа новият пакет от ограничения. Само преди месец бе гласуван осмия пакет наказания, който наложи ограничавания върху търговията със стомана и софтуерни артикули.

На взаимна конференция с министър-председателите на Финландия и Естония и вицепремиера на Швеция фон дер Лайен сподели, че офанзивите на Русия против украинска цивилна инфраструктура, в това число електроцентралите, съставляват военни закононарушения.

Знам също по този начин, че нашите украински другари ще преодолеят тази експанзия, тъй като са мощни и тяхната идея е обективна и ние, Европейски Съюз, стоим до тях в тези доста сложни времена “, сподели тя.

В сряда Европейският парламент дефинира Русия като държавен спонсор на тероризма с аргумента, че нейните военни удари против украински цивилни цели, като енергийна инфраструктура, лечебни заведения, учебни заведения и приюти, нарушават интернационалното право.

Русия отхвърля съзнателно да нападна цивилни в Украйна, само че признава за удари против енергийната инфраструктура. Така Москва счита, че ще ограничи способността на Киев да се бие и ще тласнат страната към договаряния.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетиневропейски наказания нови наказания война в Украйна Урсула фон дер Лaйен ПоследниНай-четениПолитика 28 Европейски Съюз приготвя девети пакет от наказания против Русия Бюджет и финанси 112 Ефектът на бумеранга: Или по какъв начин войната в Украйна рани Русия Крипто 196 „ Светът се трансформира “: Сривът на FTX води криптопазара към неизбежното Енергетика 104 Ценовият таван на газа може да нанесе пазарен удар за $33 милиарда Компании 12165 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 10811 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 5948 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Любопитно 5588 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР