Европейският съюз призова за съвместни усилия за спиране на руската

...
Европейският съюз призова за съвместни усилия за спиране на руската
Коментари Харесай

В навечерието на изборите: Евродепутатите настояват за повече действия срещу руската пропаганда

Европейският съюз прикани за взаимни старания за прекъсване на съветската интервенция във вътрешните работи преди европейските избори през юни. По-рано тази година Чехия стартира следствие на уеб страница, за който се твърди, че популяризира проруски и извънредно десни тези. Разследването има за цел да открие и възможни финансови връзки сред евродепутати и Кремъл. Европейският парламент също стартира да ползва свои лични ограничения. Вицепрезидентът на Европейската комисия, отговарящ за полезностите и прозрачността, съобщи пред Европейския парламент, че Москва се пробва да раздели Европа.
Нашата народна власт не може да се приема за даденост. Кремъл ще продължи да употребява дезинформация, злонамерена интервенция, корупция и всевъзможни други мръсни трикове от властническия справочник, с цел да раздели Европа.
Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за полезностите и прозрачността

Евродепутатите упорстват за дейности за прекъсване на Путин и за заблуждение под отговорност на забърканите.
Не можем да допуснем този удар против доверието в Европейския парламент тъкмо преди изборите. Този избор е от основно значение за бъдещето на нашия европейски план. Той е значим и с цел да можем да продължим да поддържаме Украйна в битката ѝ за оцеляване, изправена пред тиранията на режима на Путин.
Ираксе Гарсия Перез, член на Екологичен потенциал, S&D

„ Възмутена съм да чуя, че членовете на този парламент и претендентите на европейските избори са получавали пари от съветското държавно управление и неговите медиатори. Плащали са им да популяризират агитация, плащали са им да работят против тези, които са ги избрали. Ето за какво ние от желаеме имена. Искаме имена и суми “, споделя евродепутатът Валери Хайер от групата на „ Обнови Европа “.

През февруари Европейският парламент осъди в резолюция „ продължаващите старания на Русия да подкопава европейската народна власт “. Европейски Съюз предприе съответни ограничения против дезинформацията посредством нови закони и наказания.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР