Европейският съюз призова за предприемане на спешни стъпки за облекчаване

...
Европейският съюз призова за предприемане на спешни стъпки за облекчаване
Коментари Харесай

ЕС: Срещу Сърбия може да бъдат наложени мерки, както срещу Косово

Европейският съюз прикани за предприемане на незабавни стъпки за облекчение на обстановката в Косово и осъди ужасната терористична офанзива против членове на косовската полиция, съобщи „ Перископи “.

Говорителят на Европейски Съюз Петер Стано съобщи в Брюксел, че Европейски Съюз ще се въздържа от оценки за събитията в Северно Косово до момента в който не бъдат изяснени всички обстоятелства и доказателства. Той сподели, че Европейски Съюз може да наложи ограничения против Сърбия, както и против Косово, в случай че има причина за това.

По думите му следствията на събитията в северната част на Косово не престават и се обясняват всички обстоятелства и детайлности за ужасната терористична офанзива.

„ Докато не бъдат открити и дефинитивно изяснени всички обстоятелства и доказателства, ще се въздържим от коментар на избрани развития “, съобщи той.

„ Трябва да намерим излаз от продължаващата рецесия и да се върнем към решение на казуса посредством разговор. Имахме напрегната обстановка преди дни, преди седмици и преди месеци. Така че Европейски Съюз беше доста явен във връзка с упованията от едната и от другата страна какво би трябвало да създадат, с цел да допринесат за усмиряване на ситуацията и връщане към пътя на естествен разговор, с цел да не е нужно да се оправяме с рецесии и рискови обстановки, както ги виждаме в този момент. И тогава можем да им помогнем да продължат напред към помиряване и нормализиране. “ - сподели той.

„ Европейски Съюз има доста ясна позиция. Наложените на Косово ограничения бяха заради неспособността на едната страна да извърши упованията за облекчение. Казахме през цялото време и Европейски Съюз беше безапелационен през цялото време, че тези ограничения са краткотрайни и могат или да бъдат понижени според от събитията на място, или да бъдат увеличени. В момента те са наложени на Косово и ясно е казано, че в случай че Европейски Съюз види смисъл, може да бъдат наложени и на Сърбия. “ - сподели той.

Стано заключи, че пътят към Европейски Съюз и за двете страни минава през разговор и те би трябвало да изпълнят отговорностите си за консолидиране в съюза. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР