Европейският съюз предложи нови търговски ограничения за около две дузини

...
Европейският съюз предложи нови търговски ограничения за около две дузини
Коментари Харесай

ЕС със санкции срещу китайски фирми, обвинени са в подкрепа на Русия

Европейският съюз предложи нови търговски ограничавания за към две дузини компании, в това число три основани в Китай, упрекнати в поддръжка на военните старания на Русия в Украйна.

Ако бъде признато, това ще бъде първият път, когато Европейски Съюз постанова ограничавания на компании в континентален Китай, откогато Русия нахлу в Украйна. Списъкът включва компании в Хонконг, Сърбия, Индия и Турция, някои от които също се загатват за първи път в санкционни описи, съгласно черновата на предлагането, забелязана от Bloomberg. Фирмите не са посочени по правни аргументи.

Ограниченията ще забранят на европейски компании да търгуват с изброените компании като част от напъните на блока да пресече способността на Русия да се снабди със глобени артикули посредством компании в трети страни. Санкциите на Европейски Съюз се нуждаят от поддръжката на всички държави-членки, с цел да бъдат признати и може да се трансформират преди този момент.

Основно софтуерните и електронните компании са упрекнати в " принос за военното и софтуерното рационализиране на Русия или за развиването на бранша на защитата и сигурността на Русия ", съгласно документа.

Компаниите внасят най-вече неразрешени технологии и електроника и реекспортират стоките за Русия. A като част от пакет от наказания за отбелязване на две години от нахлуването на Русия в Украйна, Европейски Съюз също по този начин предложи наказания против повече от 110 лица и организации.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР