Европейският съюз потвърди отново готовността си да засили сътрудничеството си

...
Европейският съюз потвърди отново готовността си да засили сътрудничеството си
Коментари Харесай

ЕС и Африка засилват сътрудничеството

Европейският съюз удостовери още веднъж готовността си да ускори съдействието си с Африка в редица области, сред които енергетиката, храните и миграцията.

В взаимно изказване на Европейски Съюз и Африканския съюз, оповестено след 11-ата среща сред комисиите, която се организира под взаимното председателство на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Африканския съюз Муса Факи Махамат, се отбелязва, че продължаващата война в Украйна е оказала в допълнение неподходящо влияние върху стопанските системи на Европа и Африка. Влошени са и международната продоволствена и енергийна сигурност, се споделя още в изказването, представено от Анадолската организация.

" Африка и Европа са обвързани от географското състояние и общата си орис. Чрез устойчиви вложения на стойност минимум 150 милиарда евро капиталовият пакет " Глобален портал Африка-Европа " е позитивното и обосновано предложение на Европейски Съюз, което ще спомогне за подсилване на устойчивостта на континента ", съобщи Фон дер Лайен.

Махамат, от своя страна, съобщи: " Ние ценим стратегическото си партньорство с Европейския съюз и неговата дейна поддръжка за Програма 2063. Съдбите на нашите два континента са взаимосвързани и желаеме да продължим да построяваме равностойно партньорство в интерес на устойчивото развиване за всички. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР