Европейският съюз поиска извънредна среща с Великобритания за обсъждане на

...
Европейският съюз поиска извънредна среща с Великобритания за обсъждане на
Коментари Харесай

ЕС поиска извънредна среща с Великобритания за едностранните действия

Европейският съюз изиска изключителна среща с Англия за разискване на препоръчан законопроект, който ще пренебрегне някои условия в съглашението за Брекзит. Това разгласи заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, представен от Агенция Франс Прес.
 Джонсън: Брекзит без договорка е добър резултат за Англия
Джонсън: Брекзит без договорка е добър резултат за Англия

Барние остава кахърен поради сложните договаряния с Лондон

" Ще прикани за допустимо най-скоро осъществяване на ексклузивен взаимен комитет за съглашението за овакантяване, тъй че нашите английски сътрудници да обяснят и отговорят на нашите мощни терзания за законопроекта ", съобщи той.

В същото време ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в " Туитър ", че е доста обезпокоена от желанието на Лондон да наруши изискванията на договорката за Брекзит с Брюксел. Според нея това би представлявало нарушаване на интернационалното право и подкопаване на доверието.

Pacta sunt servanda (принцип на добросъвестното осъществяване на интернационалните контракти, бел.ред.) е равно на учредяване на проспериращи бъдещи връзки , акцентира тя.
 Барние кахърен поради
Барние кахърен поради " сложните " договаряния за Брекзит с Лондон

Англия желала най-хубавото от двата свята

Германският стопански министър Петер Алтмайер съобщи, представен от " Ройтерс ", че споразуменията за Брекзит би трябвало да се съблюдават и добави, че английското държавно управление не би трябвало да утежнява диалозите с едностранна смяна на съществуващите контракти.

" Ясно е, че договорите би трябвало да се съблюдават ", сподели той на конференция. " Това значи, че договарянията не би трябвало да бъдат обременявани с едностранни промени на наличието на споразуменията, реализирани сред Европейски Съюз и Англия ", акцентира той.

Алтмайер сподели още, че би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия на договарянията за Брекзит и съглашението най-вече зависи от положителната воля на двете страни.

Вчера държавното управление на Англия призна, че

Днес английското държавното управление разгласява нов законопроект, който ще ръководи комерсиалните връзки на Острова след Брекзит, което е в нарушаване на договореностите с Европейски Съюз.

Премиерът Борис Джонсън твърди, че законопроектът за вътрешния пазар ще резервира работни места и мира в Северна Ирландия, само че държавното управление призна, че ще докара до едностранни промени, които са в нарушаване на съглашението за Брекзит с Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР