Европейският съюз планира да разшири списъка със санкции по Крим,

...
Европейският съюз планира да разшири списъка със санкции по Крим,
Коментари Харесай

Шпигел: България сред инициаторите в ЕС за нови санкции срещу Русия

Европейският съюз възнамерява да разшири листата със наказания по Крим, като включи в него пет физически лица или организации, оповестява " Шпигел ", базирайки се на документ на немското посолство в Брюксел.

Според вестника глобите са били инициирани от представители на Литва, България, Румъния, Дания и други страни на съвещание на работната група на Европейски Съюз. Според поддръжниците на глобите, те са замислени като " нужен отговор на Русия заради продължаващата русификация на анексираните области ". Не се прецизира кои лица или организации ще бъдат включени - тази информация се пази в загадка, с цел да не могат евентуалните цели на глобите да подхващат авансово контрамерки.
Борис Джонсън: Руското навлизане в Украйна може да стане нова Чечня
Русия рискува да сътвори " нова Чечня ", в случай че нахлуе в Украйна, съобщи в през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън, предизвестява...
Прочети повече
Представителите на Германия, Италия и Финландия показаха запаси от своя страна, като показаха нуждата от разбор на решението, което следва да бъде взето. Германия към този момент е направила такава оценка и е одобрила приемането на нови наказания, написа " Шпигел ", базирайки се на лична информация. Представителят на Германия ще поддържа глобите на идващото съвещание на работната група.

Както се отбелязва в обявата, към момента не е взето решение за точния обсег на глобите при положение на съветска офанзива против Украйна; западните политици чакат да схванат на първо време желанията на съветския президент Владимир Путин, с цел да преценяват отговора според от " тежестта на съветската експанзия ", а също така желаят съветските управляващи да не знаят какво ще се случи при положение на офанзива против Украйна, с цел да създадат следствията " непредсказуеми ".

" Не бихме определили цената на възможните дейности на Русия. Това би основало преимущество за Путин ", споделя почитан посланик от Европейски Съюз пред " Шпигел ".

Европейски Съюз - в консултация със Съединени американски щати и други съдружници - упорства за правене на пакет от наказания против Москва, които се надява да оказват помощ за възпирането на Русия от всевъзможни военни дейности, заяви от своя страна Агенция Франс Прес.

Не се чака външните министри да одобрят каквито и да било разновидности на наказания през днешния ден, а източник от Европейски Съюз съобщи, че могат да бъдат наранени големите доставки на петрол и газ от Русия за Европа.
Акциите по света поевтиняват поради евентуалния спор в Украйна
Акциите по света поевтиняха при започване на тази седмица на фона на опасенията за съветска офанзива против Украйна, което пресече търсенето на п...
Прочети повече
" Няма подозрение, че сме подготвени да реагираме уверено с всеобхватни наказания - невиждани до момента ", съобщи министърът на външните работи на Дания Йеппе Кофод.

Блокът от 27 страни е изправен пред комплицирана задача да сформира собствен набор от ограничения, защото членовете му имат радикално разнообразни подходи и връзки с Русия.

Новото държавно управление на икономическия водач Германия се сблъска с рецензии от страна на Киев поради отхвърли си да изпрати оръжия на Украйна и с съмнения по отношение на апелите за изключване на Москва от световната платежна система SWIFT. Германският министър на външните работи Аналена Баербок настоя, че всяка по-нататъшна експанзия от страна на Москва ще получи " явен отговор " от Европа и повдигна въпроса за икономическата поддръжка, която Берлин оказва на Киев.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че блокът приготвя пакет от незабавна финансова помощ за Украйна в размер на 1,2 милиарда евро.

Англия, която напусна Европейски Съюз в края на 2020 година, ускори реториката с Москва през уикенда, като съобщи, че разполага с информация, че Кремъл се пробва да сложи " проруски " водач в Киев. А по-рано през днешния ден министър-председателят Борис Джонсън предизвести Русия, че едно навлизане може да се окаже " нова Чечня " - визирайки кървавия спор на Москва за територията през 90-те години на предишния век.
Захарова: Западът употребява Украйна като поле за опити
Западът употребява Украйна като инструмент за гонене на своите  ползи в района, като поле за опити и като метод Руси...
Прочети повече
Ирландия, която не е член на НАТО, сигнализира за идните съветски военни учения край югозападното си крайбрежие в интернационалните води на Атлантическия океан.

Сегашните опасения от съветско навлизане са разследване от анексирането на Крим от Украйна през 2014 година от Москва. Киев към този момент води спорове на ниско равнище с подкрепяните от Русия бунтовници, контролиращи част от източната част на страната, които лишиха живота на 13 000 души през последните осем години.

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР