Европейският съюз осъди източната част Средиземно море и Егейско море

...
Европейският съюз осъди източната част Средиземно море и Егейско море
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел за срещата във Варна: Напрегнато ми се, притеснено ми е, има огромни очаквания

Европейският съюз осъди източната част Средиземно море и Егейско море и акцентира своята взаимност с Кипър и Гърция, без да отсрочва обаче срещата на върха Европейски съюз - Турция на 26 март във Варна. Това стана тази нощ на среща на върха на водачите от Европейски Съюз, траяла до 3 часа българско време.

Европейските водачи изрично осъдиха неотдавнашната офанзива в Солсбъри и се съгласиха с оценката на държавното управление на Англия, че е доста евентуално Руската федерация да е виновна за нападението.

В първия ден от срещата на върха в Брюксел европейските водачи обсъждаха стопански и обществени въпроси, измежду които и концепцията на Еврокомисията за налагане на налог на огромните интернет компании в страните, в които правят своята активност.

Важна тематика беше абсурдът с английската Кеймбридж Аналитика, непозволено употребила персонални данни на милиони консуматори на Facebook.
" За всички водачи бе ясно, че персоналната цялост и данни на жителите би трябвало да бъдат изцяло предпазени. Взимаме този въпрос доста на съществено ", сподели Туск. Европейското право и националните законодателство би трябвало да се съблюдават и ползват ", уточни Доналд Туск - ръководител на Европейския съвет.

Българският министър председател Бойко Борисов акцентира значимостта на разговора с Анкара и спазването на съглашението за бежанците и заяви, че подготовката на срещата на върха ЕС-Турция върви с цялостна мощ.

" Както споделих на сътрудниците, като погледнете от Варна - вляво Крим, вдясно Истанбул. В подобен район живеем. Така че с напрежение ми се, обезпокоеното ми е, големи упования има на всички да се опитаме да успокоим връзките с Турция ", означи министър председателят Бойко Борисов.

Днес срещата на върха в Брюксел продължава с съществена тематика Брекзит. Очаква се европейските водачи да одобрят съглашението, реализирано сред Брюксел и Лондон за преходния интервал измежду напускането на Англия през март 2019 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР