Европейският съюз наложи тежки санкции срещу някои от най-приближените до

...
Европейският съюз наложи тежки санкции срещу някои от най-приближените до
Коментари Харесай

ЕС санкционира олигарсите на Путин и неговия говорител

Европейският съюз наложи тежки наказания против някои от най-приближените до Владимир Путин олигарси, а също и против прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков.

Наказанията включват незебавно заледяване на активите и възбрана за пътувания в Европейски Съюз. Сред лицата, наранени от ограниченията, са Михаил Фридман, създател на Alfa Group, и неговият съучастник Пьотр Авен; Игор Сечин и Николай Токарев - основни изп.-директори на петролните компании " Роснефт " и " Транснефт " ; и финансистът Алишер Усманов.

Фридман , който , е разказан в изказването на Европейски Съюз за глобите като „ мощен съветски финансист и лице от вътрешния кръг на Путин “. Добавено е, че Фридман „ интензивно поддържа - материално или финансово, и получава облаги от съветските публични лица, виновни за анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна “.

Неговата Алфа-Банк към този момент е обект на наказания на Европейски Съюз за издаване на облигации, акции и заеми в Европейски Съюз за рефинансиране, до момента в който Съединени американски щати постановиха ограничавания за дълг и дялов капитал.

Пьотр Авен пък е разказан като един от „ най-близките олигарси на президента Путин “.

Дългогодишният другар на Путин Генадий Тимченко , създател и акционер на Volga Group, също е в листата на Европейски Съюз. Той е акционер в банка " Россия ", която към този момент е под глобите на Европейски Съюз и Англия.

Шефът на " Роснефт " Игор Сечин е разказан като един от " най-доверените и най-близки съветници на Путин, както и негов персонален другар ", който е в контакт с президента всеки ден и е извличал финансови облаги и е изпълнявал " значими задания, в подмяна на подчинение и преданост ”. Сечин към този момент е обект на възбрана за пътешестване и заледяване на активи от страна на Съединени американски щати (такива наказания има и против сина му).

Николай Токарев е служил с Путин в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и е апетитен от Европейски Съюз като „ един от държавните олигарси, поели контрола върху огромни държавни активи през 2000-те, когато Путин консолидира властта, и който работи в тясно партньорство с съветската страна ”.

Алишер Усманов е избран като един от „ обичаните олигарси на Путин “.

В листата са и други лица. Като Сергей Ролдугин,  наименуван „ портфейлът на Путин “, който държи активите си в Банка „ Россия “. За него Европейски Съюз се опира на следствие на интернационален медиен консорциум, който твърди, че Ролдугин е виновен за „ размесването “ на най-малко $2 милиарда през банки и офшорни компании като част от скритата финансова мрежа на Путин.

Друг акционер и предприемач на банка " Россия ", който е в листата на Европейски Съюз, е Алексей Мордашов , ръководител на стоманодобивната компания " Северстал " и " Севергруп ". Тя, съгласно Европейски Съюз, управлява малките екрани, които интензивно поддържат политиката на Москва за дестабилизиране на Украйна. Той също по този начин има 34% от записаната в Германия туристическа група Tui.

Председателят на интернационалното летище в Москва Александър Пономаренко е различен олигарх от вътрешния кръг на Путин и с връзки с управлението на Крим. Тай е финансирал дворцовия комплекс, за който се счита, че се употребява персонално от Путин (т.нар. - Дворец за Путин край Черно море).

В листата със глобените влиза и представителят на Кремъл Дмитрий Песков - неговите банкови активи в чужбина са замразени и му е неразрешено да пътува в страните от Европейски Съюз .

Черният лист е много уголемен, с цел да включи повече държавни и военни чиновници. Газовата застрахователна компания " Согаз ", която застрахова строителството на жп моста, свързващ Кримския полуостров с Русия, също бе добавен към листата на фирмите, наранени от ограниченията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР