Европейският съюз категорично осъжда обстрела срещу детска градина, предприет от

...
Европейският съюз категорично осъжда обстрела срещу детска градина, предприет от
Коментари Харесай

ЕС осъди обстрела срещу детска градина, предприет от сепаратистите в Източна Украйна

Европейският съюз изрично осъжда обстрела против детска градина , подхванат от сепаратистките сили в окупираната Луганска област на Украйна. Позицията на Европейски Съюз беше публикувана от на общността.

" Европейският съюз изрично осъжда обстрела на детска градина в Станица Луганска, за който беше обявено. Такъв неизбирателен обстрел на гражданска инфраструктура е безусловно недопустим и е очевидно нарушаване на режима на преустановяване на огъня и Минските съглашения . " - разяснява висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Европейски Съюз приканва за неотложно преустановяване на продължаващата ескалация на насилието и приветства " непрекъснатата въздържаност на Украйна ".

Припомняме, на 17 февруари съветските окупационни сили подложиха на тежък артилерийски обстрел детска градина в с. Станица Луганска. Стреляно е от оръжие с диаметър 122 мм. В момента на офанзивата в градината е работела и по случайност няма потърпевши деца. Ранени са трима от работещите в детското заведение. Нанесени са вреди материални вреди на градината, както и на локалната инфраструктура - половината население на Станица Луганска е останало без ток .
 Детска градина на прицел при обстрел в Луганск
Детска градина на прицел при обстрел в Луганск

Няма пострадали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР