Европейският съюз готви седми пакет от санкции срещу Москва, но

...
Европейският съюз готви седми пакет от санкции срещу Москва, но
Коментари Харесай

Новите санкции на ЕС срещу Русия няма да включват ограничаване на газовите доставки

Европейският съюз готви седми пакет от наказания против Москва, само че в него няма да има ограничавания върху доставките на съветски газ, тъй като прекомерно доста страни от Европейски Съюз не могат бързо да се приспособят към тях. Това съобщи в изявление за Ройтерс чешкият министър председател Петър Фиала. По думите му глобите против Русия, които в този момент се доработват от Европейска комисия, ще включват възбрана за импорт на съветско злато, разширение на листата на стоките с двойно предопределение, неразрешени за експорт в с в Русия, и ще бъдат ориентирани против повече физически лица.



Европейска комисия се чака да показа пакета от наказания в околните дни и незабавно по-късно страните членки ще могат да го одобрят, сподели Фиала.

" Готви се седми пакет от наказания и аз мисля, че това е верният курс ", сподели Фиала, говорейки от офиса с в Прага. Според него включването на енергетиката в пакета " несъмнено е проблем, тъй като би трябвало да се съблюдава правилото, че глобите би трябвало да има по-голямо влияние върху Русия, в сравнение с върху страните, които ги постановат ". Фиала сподели, че няма късмет газът да бъде включен в новия пакет. Мисля, че не трябва да бъде в този пакет, тъй като има редица страни, които зависят от съветския газ за съвсем всички свои потребности ", сподели той.

Чехия е ротационен ръководител на Европейски Съюз от 1 юли и е една от страните, които съвсем напълно зависят от съветския газ. Преди Москва да нападне Украйна Европейски Съюз разчиташе на Русия за 40 % от газа си.

Фиала сподели, че чехите вършат всичко допустимо да понижат зависимостта си от съветските енергоносители, само че " това няма да стане тази зима ".

Чешкият министър председател сподели също, че Европа би трябвало да е подготвена за опцията, че подаването на газ по " Северен поток 1 " няма да бъде възобновено, и да търси други възможности източници за доставка, като втечнения газ, а също по този начин да е подготвена да си поделя доставки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР