Европейският съюз (ЕС) възнамерява да задържи 5 милиарда евро приходи,

...
Европейският съюз (ЕС) възнамерява да задържи 5 милиарда евро приходи,
Коментари Харесай

Politico: ЕС ще задържи 5 млрд. евро от замразените активи на Русия, за да плаща искове по дела

Европейският съюз (ЕС) има намерение да задържи 5 милиарда евро доходи, получени от замразени активи на Русия, с цел да заплати за правосъдни каузи с руснаци, оповестява Politico, базирайки се на документи. Към февруари съветски компании са подали 94 желае против белгийската система за сетълмент на транзакции Euroclear.

Според изданието предлагането на Европейски Съюз включва още няколко облекчения за Euroclear. По-конкретно, финансова институция ще може да задържи 3% от приходите за неопределен срок, „ с цел да подсигурява успеваемостта на своите интервенции “. Освен това, „ като спомагателна гаранция “, Euroclear може, в допълнение към 5 милиарда евро, да употребява 10% от облагите, получени след 15 февруари 2024 година, и в краен случай даже „ да изиска от Европейски Съюз да добави тази сума “.

Ръководителят на Министерството на правораздаването на Украйна Денис Малюска сподели, че не е получил информация за даването на €5 милиарда на Euroclear. “Никога не съм чувал, че €5 милиарда са за Euroclear. Това са прекалено много пари, с цел да служат за правосъдни каузи, сподели той пред изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР