Европейският съюз (ЕС) изглежда е готов да забрани износа на

...
Европейският съюз (ЕС) изглежда е готов да забрани износа на
Коментари Харесай

ISW: ЕС удря със санкции руския военно-промишлен комплекс

Европейският съюз (ЕС) наподобява е подготвен да забрани износа на прецизни металорежещи машини и основни съставни елементи за оръжейно съоръжение за Русия. Ако възбраната бъде въведена и дейно прилагана , тя би могла да нанесе забележителен удар върху съветската отбранителна промишленост (ОИБ), като се има поради смисъла на прецизните металорежещи машини в промишленото произвеждане.

Това показва в дневния си разбор Институтът за проучване на войната (ISW).

На 15 ноември организация " Блумбърг " заяви, че в 12-ия пакет от наказания на Европейски Съюз се предлага възбрана за експорт на прецизни металорежещи машини и машинни елементи, които Русия употребява за произвеждане на оръжия и муниции , като да вземем за пример заваръчни апарати, литиеви акумулатори, термостати, мотори и мотори за дронове.

Агенция " Блумбърг " заяви, че Русия внася прецизни машини и прецизни металорежещи принадлежности от Европа, с цел да поддържа производството си на муниции и други старания в региона на военното си произвеждане. През юни 2021 година Bne Intellinews заяви, че съвсем цялостната взаимозависимост на Русия от прецизни металорежещи машини, създадени в Европа и Съединени американски щати, я прави изключително уязвима към сходни наказания, и означи, че по това време Русия внася съвсем всички нужни ѝ прецизни машини .

Русия от ден на ден се пробва да създаде решения за заменяне на вноса с прецизни металорежещи машини западно произвеждане през 2023 година, евентуално в подготовка за западните наказания, ориентирани към тази накърнимост.

През май 2023 година съветското държавно управление утвърди " Концепция за софтуерно развиване до 2030 година ", която предизвиква вътрешното произвеждане на високотехнологични артикули, като да вземем за пример прецизни металорежещи машини, и задължава локалните предприятия да създават най-малко 75 % от високотехнологичните артикули на Русия до 2030 година

Руският държавен защитителен конгломерат " Ростех " заяви през август 2023 година, че съветската група STAN, най-големият локален производител на прецизни металорежещи машини, която " Ростех " закупи през 2019 година, е главен детайл от съветската стратегия за заменяне на вноса.

Ръководителят на дъщерното сдружение на Ростех RT-Capital Семьон Якубов съобщи на 26 октомври пред в. " Комерсант ", че Ростех се надява да употребява STAN Group, с цел да задоволи " огромната потребност " на Русия от съвременни прецизни машини при неналичието на западен импорт.

Якубов съобщи, че западните наказания и войната в Украйна внезапно са нараснали търсенето на военни и цивилен машини в Русия, създавани в страната.

Ябуков означи, че STAN не е в положение да извърши даже една трета от общия размер на поръчките на Русия за прецизни машини през 2023 година на стойност към шест милиарда рубли (приблизително 67,1 милиона долара). Ябуков съобщи, че търсенето на прецизни машини в Русия е " доста по-голямо " от актуалните ѝ индустриални благоприятни условия.
 Чехия уголемява глобите против Русия
Чехия уголемява глобите против Русия

Kомпанията ръководи доста недвижими парцели в Чехия, които са благосъстоятелност на Русия

Според известията Дания ще стартира да инспектира и вероятно да блокира съветски петролни танкери в опит да наложи таван на цените на съветския нефт и застрахователните разпореждания на Европейския съюз (ЕС).

Financial Times (FT) заяви на 15 ноември, че Европейски Съюз е предложил ограничения, които ще разрешат на Дания да инспектира и блокира съветски петролни танкери, пътуващи през датските проливи.

Тези ограничения са част от напъните на Европейски Съюз да наложи ограничаването на Г-7, изискващо от западните застрахователи да покриват единствено съветски транспорти, при които петролът се продава за по-малко от 60 $ за барел.

Неназован почитан европейски държавен чиновник съобщи пред FT, че " съвсем нито един " от съветските морски транспорти на нефт през октомври 2023 година не е бил под тавана от 60 $ за барел.

FT също по този начин заяви, че Европейски Съюз е угрижен, че съветските танкери нарушават наредбите на Европейски Съюз , като постоянно пътуват с фалшифицирани финансови доклади или с незападни застраховки.

Украинското държавно управление реализира съглашение с интернационалните застрахователи, което ще обезпечи налично покритие за плавателни съдове, пренасящи зърно и други значими хранителни артикули през черноморския кулоар за цивилен плавателни съдове, на фона на продължаващите старания на Русия да забрани корабоплаването през коридора.

На 15 ноември Financial Times (FT) заяви, че украинското държавно управление е постигнало съглашение със застрахователния брокерски колос Marsh McLennan за обезпечаване на застраховка " Каско и отговорност " от лондонските компании Lloyd`s на стойност до 50 млн. $ за всеки транспортен съд , пренасящ селскостопански артикули.
 ISW: Русия се пробва да си върне военната самодейност в Украйна
ISW: Русия се пробва да си върне военната самодейност в Украйна

НАТО поддържа Киев

Украинският министър-председател Денис Шмихал съобщи, че това съглашение ще разреши на Украйна да " обезпечава жизненоважни хранителни доставки за света, като в същото време поддържа украинската стопанска система и поддържа Черно море отворено за интернационална търговия ".

Руските сили непрестанно нанасят удари по украинската пристанищна инфраструктура и минират региони в Черно море, с цел да откажат свободата на корабоплаването в коридора.

По време на среща с представители на съветската изборна комисия на 15 ноември съветският президент Владимир Путин съобщи, че съветското държавно управление ще потуши всякаква външна или вътрешна интервенция в изборите.

Путин съобщи, че съветското държавно управление " ще продължи да прави всичко належащо, с цел да предотврати всякаква противозаконна интервенция в изборните процеси ".

Забележително е, че Путин не загатна категорично президентските избори през март 2024 година, нито пък разгласи своята президентска акция.

Последните изследвания на публичното мнение в Русия сочат, че към половината от руснаците не престават да поддържат войната в Украйна, само че и Русия да взе участие в мирни договаряния.

Центърът " Левада " - самостоятелна съветска организация за социологически изследвания - заяви на 31 октомври, че 55% от участниците в неотдавнашно изследване считат, че Русия би трябвало да стартира мирни договаряния , до момента в който 38% са за продължение на войната.
 ТАСС: Русия доставя и лицензира производството на ракети
ТАСС: Русия доставя и лицензира производството на ракети " Игла " на Индия

Рособоронекспорт работи с индийски частни и държавни предприятия за взаимно произвеждане на авиационни оръжия за Индия

Центърът " Левада " означи, че въпреки тези числа да са се нараснали леко сред септември и октомври с четири %, те значително са останали непрекъснати от юли 2023 година насам.

Център " Левада " добави, че поддръжката за пълномащабното навлизане на Русия в Украйна остава висока, като 76% от респондентите декларират, че поддържат съветските военни интервенции в Украйна.

Център " Левада " заяви, че 62% от интервюираните руснаци считат, че пълномащабната инвазия се развива добре, до момента в който 21% от респондентите считат, че войната се развива рационално или доста зле за Русия.

На 14 ноември Левада център заяви, че две трети от интервюираните считат, че Русия се движи в вярна посока , а от тези, които считат противоположното, 45% показват войната в Украйна.

На 15 ноември опозиционната съветска изследователска организация " Руско поле " заяви за сходни числа в поддръжка на договарянията, като означи, че 48% от интервюираните са декларирали, че Русия би трябвало да взе участие в мирни договаряния, а 74% биха подкрепили съветския президент Владимир Путин, в случай че той подпише спокойно съглашение " на следващия ден ".

" Руско поле " показва, че 36% от респондентите считат, че войната върви добре за Русия, до момента в който 25% считат, че войната върви зле за Русия , и че респондентите, които се доверяват на каналите на Telegram, два пъти по-често считат, че войната върви зле за Русия, в сравнение с тези, които разчитат на съветската държавна телевизия.
 Европейски Съюз постанова наказания на Путин, само че купува съветски газ и петрол
Европейски Съюз постанова наказания на Путин, само че купува съветски газ и петрол

По 900 млн. евро дневно е получавал Кремъл, с цел да финансира експанзията си

Съобщава се, че Yandex NV - нидерландската холдингова компания на съветската компания за интернет технологии Yandex - се стреми да продаде всичките си съветски активи до края на 2023 година, което ще разреши на съветското държавно управление да усили още повече въздействието си върху съветското осведомително пространство.

На 14 ноември Ройтерс и Блумбърг оповестиха, базирайки се на осведомени източници, че Yandex NV евентуално се стреми да продаде всичките си съветски активи, а освен контролния пакет акции, до края на 2023 година

Един от източниците на Ройтерс твърди, че Yandex NV се стреми към цялостно отделяне от Русия, до момента в който различен източник декларира, че цялостното овакантяване е евентуално, само че не е решено. Ройтерс и Блумбърг оповестиха, че Yandex NV ще организира среща на борда на шефовете по договорката в края на ноември и се надява да завърши договорката до декември 2023 година

Кремъл се пробва да криптонационализира Yandex посредством насилствени ограничения най-малко от лятото на 2023 година и съгласно известията е одобрил предходна договорка за продажба на съветските дялове на Yandex на филиал на първия заместник-ръководител на съветската президентска администрация Сергей Кириенко.

Усилията за криптонационализация на Yandex евентуално поддържат подготовката на Кремъл за президентските избори в Русия през 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР