Европейският съюз(ЕС) е блокирал активи на Руската централна банка за

...
Европейският съюз(ЕС) е блокирал активи на Руската централна банка за
Коментари Харесай

ЕС е блокирал активи на Руската централна банка за над 200 млрд. евро

Европейският съюз(ЕС) е блокирал активи на Руската централна банка за повече от 200 милиарда евро, откогато Москва нахлу в Украйна, съгласно най-нови данни, представени от организация Блумбърг, което акцентира смисъла на продължаващите полемики за това по какъв начин да се употребяват тези средства, с цел да се помогне за възобновяване на засегнатата от война страна.

Държавите от Европейски Съюз оповестиха новите данни за блокираните активи след 10-ия пакет от наказания, който принуди банките да разкрият информация за размера на притежаваните от тях съветски активи. Изискванията за отчитане на активите на съветската централна банка са в действие в целия Европейски Съюз от 12-ти май.

" Европейски Съюз се ангажира да подсигурява, че Русия ще заплати за вредите, породени в Украйна ", сподели в изявление за Блумбърг, представено от БНР, представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд, който удостовери данните и добави: " Ето за какво Европейски Съюз изследва способи за потребление на съветските замразени и обездвижени активи за тази цел ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР